Tänään oltiin Frodon kanssa PahaRemmin treeneissä. Frodolle tehtiin avoluokan kisarata ja ilmaisut kiintorullalla kuten kisoissa. Maalimiehillä irrotin Frodon näyttöliinasta, pyysin sivulle istumaan ja vasta sitten vapautin maalimiehelle palkattavaksi. Aika riitti ihan hyvin, ainoa kurja juttu oli yksi valeilmaisu, tässä tarkempi selostus.

Lähetin ensin oikealle, Frodo lähti hyvin ja tarkasti hienosti myös etukulman ja etukulmassa olleen tyhjän umpparin. Frodo jatkoi matkaa takalinjalla ja hienon laatikon jälkeen ilmestyi rulla suussa keskilinjalle. Rullan irrotti hyvin ihan mun edessä ja lähti näytölle hyvin. Juoksin näytölle kuten kisoissa. Maalimiehellä irrotus liinasta ja käsky sivulle, sitten vapautus ja maalimies palkkasi nakeilla. Maalimies oli pienessä kuusikossa vihreän telttakankaan alla. Kangas oli umpinaisesti kiinni.

Seuraavaksi lähetys sitten vasemmalle. Frodo kaarsi hiukan liian aikaisin oikealle, mutta korjasi sitten itse ja kävi tarkistamassa vasemmassa etukulmassa olleen umpparikaivon. Teki ihan hyvän tyhjän ja palasi keskilinjalle.

Sitten lähetys oikealle. Teki todella laajan laatikon ja palasi reilusti mun eteen keskilinjalle.

Sitten lähetys vasemmalle. Upposi taas hyvin ja teki hyvän laatikon. Ukko oli aivan umpinaisessa laatikossa "yksiössä". Frodo oli ensin kierrellyt laatikkoa, sitten käynyt jossain muualla, tullut takaisin ja haistellut lisää ja sitten ottanut rullan. Toi rullan taas hyvin mun eteen asti. Näytölle mentiin jälleen reippaasti ja samat jutut ukolla, mitä edelliselläkin.

Sitten lähetys oikealle. Frodo oli selvästi jo väsynyt ja vähän paineistunut. Kun lähetin jäi ensin syömään lunta. Lähti kuitenkin sitten itse ja upposi hyvin. Teki jonkun verran töitä taakse päin ja pienessä kuusikossa otti rullan ja palasi keskilinjalle. Kysyin, että onko vale ja valehan se oli. Lähdin kuitenki näytölle (myös "tuomari" mukana). Alkumatkan Frodo meni ihan määrätietoisesti ja sitten jäi seisomaan. Sanoin moittivasti että "höh, höh, mitäs tämä on". Frodo meni ihan noloksi (ihan korvat meni lurpalleen). Irrotin liinan ja palattiin keskilinjalle. Lähetin Frodon uudelleen samalle puolelle minne teki valeen. Lähti hyvin ja teki ihan mahtavan hyvän tyhjän laatikon. Tsekkasi matkalla tyhjän umpparipiilon, eteni leveän ojan yli, tarkisti radan takakulman ja palasi takalinjaa keskilinjalle. Nyt kehuin oikein reippaasti ja annoin namin. Oikein hyvä.

Sitten lähetin vasemmalle. Ensimmäinen lähetys meni sähläykseksi ja Frodokaan ei lähtenyt. Kutsuin takaisin ja keskityttiin. Nyt Frodo lähti hyvin, teki ihan ok laatikon. Toi rullan todella hyvin eteenpäin, takalinjalle minne olin edennyt. Näytölle meno oli syvää hankea ja ryteikköä, mutta hyvin Frodo kesti vaikka kompastelin ihan urakalla. Piilolla taas samat jutut, ennen kun maalimies sai palkata. Piilo oli isojen traktorirenkaiden keskellä, piilo oli ylhäältä auki (mutta sinne ei koira ylettänyt). Namien jälkeen maalimies vielä taisteli Frodon kanssa. Frodon kanssa leikittiin ja sai kantaa lelun autolle asti.

Aikaa taisi jäädä reilu minuutti. Nyt vaan tarvitaan lisää kunnon umpparitreeniä kiintorullilla. Valeisiin reagoidaan kuten tänään, lähdetään näytölle ja sitten moititaan, jos vale. Frodo oli kyllä niin nolona että, uskon että jotain taas oppi lisää.