Eilen taas Milon kanssa paukutusta ja tottista.

Ampuja taas kentällä ladon kulmalla. Minä, Ani ja Milo vapaana kävelimme isolla pellolla. Jo ennen ampumista Milo laukkasi täysillä ympäri peltoa ja oli ihan onnessaan. Paukuttelun se kyllä kuuli, mutta jatkoi juoksemistaan. Veteli siis ihan kunnon juoksulenkkejä siellä pellolla aina parinsadan metrin päässä meistä. Kiersi myös ladon ja tottiskentän palaten meidän luo. Liikuskeltiin siis lähemmäs ja kauemmas ja koira paineli missä huvitti ja aina kun kävi moikkaamassa sai namin. Pari lipallista ainakin ammuttiin ja ammuttaessa Milo päättikin itse juosta täysillä ampujan luo (Anski) kävi siellä Anskia innoissaan moikkaamassa (vaikka Anski siis ampui kokoajan). Kyllä meitä nauratti Anin kanssa, päätettiin sitten mekin mennä sinne kentälle ampujan ja Milon kanssa. Ei se Milo kyllä oikeasti voi paukkuarka olla, kun ei siellä Anskin vieressä reagoinut ampumiseen mitenkään (oli aivan rentona). Ei sitten ammuttu enempää. Otettiin yksi metrinen hyppy taas  niin, että minä heitin narupallon ja Milon käskytin hyppäämään perään ja Ani heitti narupallon välittömästi takaisin ja Milo hyppäsi takaisin ja sai saalistaa pallon. Tällä testattiin, että Milo oli ihan ok ja heti valmiina tekemään jotain, ei ollut yhtään jännittynyt. Sitten Milo vietiin autoon noin 50 metrin päähän odottelemaan, kun toiselle koiralle ammuttiin pari lipallista.

Sitten tottista. Ensin taas kisailmoittautuminen Anskin & Tahvon kanssa, no broblem :)

Sitten Milo paikkamakuuseen. Huomasin, että Milo oli täysin rento eikä mitään ongelmaa jättää sitä takapalkkapallon kanssa makaamaan.  Alkuun kyllä vapautin pari kertaa sieltä pitkältä takapalkalle. Lopuksi tehtiin kolmisen kertaa niin, että jätin edelleen makaamaan takapalkan kanssa ja etenin jo ihan kisamitan päähän. Seisoskelin siellä jonkun aikaa ja palasin sitten koiran vierellä vapauttamaan takapalkalle (pariin otteeseen otin perusasennon ja siitä vapautus ja muilla kerroilla suoraan maasta vapautus). Milo oli kyllä hyvin rento ja tuli minullekin sellainen tunne, että se olisi siellä kyllä pysynyt kuin tatti (YES). Jos nyt saadaan Milon paikkamakuu hyväksi, eikä siis välitä paukuista niin päästäisiin taas kokeilemaan hakukisojakin.

Sitten meidän tottista. Aloiteltiin merin hypyillä ja sitä hinkattiin jonkin aikaa (heitin Anin patukkaa, joka on Milosta ihan ykkösjuttu). Pariin kertaan rontti ehti kiertämään, kun en ollut tarpeeksi nopea. Lopetettiin kuitenkin oikein hyvin onnistuneeseen, eli patukan heitto (tarpeeksi pitkältä esteeseen nähden, jotta Milon askeleet sopivat hyvin) ja tarpeeksi pitkälle se heitto, jotta sama juttu takaisin tullessa. Milo hyppäsi hyvin hakemaan patukan ja hieno hyppy myös takaisin. Patukan kanssa taistelua palkaksi. Patukka oli niin kiva, että en saanut MIloa irrottamaan, kuin vaihtamalla namiin.

Sitten piti tehdä seuraamisesta istuminen...Milo lähti kuitenkin huitelemaan (luuli ehkä eteen menoksi, kun oli juuri nähnyt Tahvon tekevän sen). Tiukka käsky takaisin sivulle ja pari käännöstä ja takaisin lähtöpaikkaan Alusta uudelleen ja Milo tekikin erittäin hyvän istumisen ja koko liikkeen. Palkaksi taas se patukka.

Seuraavaksi liikkeestä maahan ja luoksetulo. Oikein LOISTAVA ja palkkasin mun eteen. Jätettiin samalla se palkka eteenmenoa varten.

Tämän jälkeen sitten se eteenmeno, joka tosi hieno ja suora (vapautus suoraan lelulle). Kentällähän oli heinää ainakin puolimetriä. Hyvin Milo silti eteni.

Ihan loppuun vielä jyrkkä A -este niin että heitin patukan ja käsky "kiipeä" ja Ani taas heitti patukan takaisin ja Milo kiipesi perässä. Palkaksi patukkataistelua :)

Milo sai pitää patukkaa jonkun aikaa ja vaihtoi sen vasta autolla herkkuihin.

Olipa hyvä treeni ja rento tunnelma sekä minulla että koirilla (paukuista huolimatta). Enää tällä viikolla eikä ensi viikolla päästä paukuttelemaan, mutta jatketaan viikolla 26. Tällaisella treenillä voitaisiin päästä vaikka syksyllä kisaamaan. Tässä tulee paukkujen ohella treenattua nuo esteetkin, jotka meillä ei vielä mene rutiinilla.

Frodo oli myös ihan puhki, kun tultiin kotiin. Frodo kun oli tehnyt isännän kanssa pihahommia ihan koko illan :) Frodolla on nyt toinen antibioottipäivä menossa eikä onneksi ole maha mitenkään reagoinut. Frodo on iloinen itsensä ja syö hyvin.