Eilen jatkettiin kotona Frodon kanssa kaukojen parissa pakertamista. Ensin tein pariin kertaan niin, että namilla ohjasin Frodon seisomasta parin peruutusaskeleen jälkeen istumaan. Sitten laitoin Frodon makaamaan terassin reunalle ja taakse lempparilelun eli kongon. Kokeilin sitten eri keinoja, miten saisin Frodon tekemään oikein seiso - istu vaihdoksen jolloin ei etenemistä tapahtuisi sen jälkeisessä maahanmenossa. Parhaaksi keinoksi totesin sen, että seisomasta ohjaan Frodoa namilla taaksepäin samalla painaen kevyesti Frodoa rinnasta, jolloin se taijuaa siirtää etupäätä taaske eikä takapäätä eteen. Kun tämän keksin, tehtiin seuraavia vaihtoja pariin otteeseen: maasssa - seiso - istu - maahan apukeinoja käyttäen. Lopulta vapautus lelulle ja riekkumista.

Frodo oli aivan innoissaan treenistä ja se lempilelu siellä takana motivoi kummasti (ehkä vähän liikaakin ja alussa pyrki vinoon ja teki vaihdot pomppien). Yritän nyt kuitenkin saada Frodon ajattelemaan "taaksepäin" ja näiden treenien lisäksi jatkan "peruutustreeniä" myöskin. Kylläpä näistä kaukoista nyt tuli vaikeat :(

Sitten lähdettiin Milon & Frodon kanssa remmilenkille. Vastaan tulleelle noutajalle Milo kyllä haukkui (vaikka noutaja istui nätisti paikallaan). Haukkui kyllä häntä heiluen, mutta tylsää silti. Frodo jolkotteli rauhassa eikä välittänyt mitään. Loppulenkistä jäätiin juttelemaan kyläläisten kanssa ja molemmat pojat olivat ihan kiltisti vaikka mukana oli naapurin westiekin. Yhdessä vaiheessa Milo kyllä vinkui ja haukahti, mutta komensin sen maahan ja sitten oli taas ihan rauhassa. Vinkumisen syykin kyllä sitten selvisi, sillä westiellä oli juuri juoksut loppusuoralla. Sekä Frodo & Milo saivat valtavasti taputuksia ja rapsutuksia ;)

Tänään taas jatketaan kaukokäskyjen parissa...