Ensin Frodo. Vein ennen koiran hakemisata eteenmenopalkan  (kongo) valmiiksi. Frodo oli heti ihan innoissaan kun pääsi hommiin, näytin sille vähän palloa ja otettiin pätkä seuraamista. Meni ihan loistavasti, piti kontaktin ja seurasi niin lähellä, että meinasin talloa varpaat (voi jospa se edes kerran seuraisi hakukisoissa samalla tavalla). Sitten otin kilon kapulalla noutoa (kisoissa nimittäin laahusti takaisin ja PUDOTTI kapula, vaadin kyllä hakemaan uudestaan ja kunnon luovutuksen). No nyt Frodo lähti noutoon täysillä ja LAUKKASI kapulan kanssa takaisin ja tiiviisti mun eteen ja hyvä luovutus. Palkkasin pallolla. En uskonut silmiäni, joten otin uusiksi ja taas yhtä loistava suoritus (niin ja miksi ei  sitten kisoissa...). Sitten otin lisää seuraamista käännöksien kanssa, hiukan edisti, mutta piti hyvin kontaktia kokoajan. Sitten otin liikkeestä seiso, se meni hyvin, eikä Frodo tehnyt mitään niitä viiden askeleen kävelyjä, kun kokeessa (kokeessa vaati vielä toisenkin käskynkin). Nyt siis meni upeasti. Sitten otin liikkeestä maahan ja luoksetulon. Maahan meni loistavasti (kisassa jäi seisomaan). Varmistin luoksetulon laittamalla pallon leuan alle kävellessäni poispäin koirasta. Sitten käännyin ja kutsuin luokse ja Frodo tuli hienosti suoraan eteen ja sai pallon palkaksi (kisassa siis juoksi suoraan sivulle). Lopuksi hyvä eteen meno ja kongon kanssa leikit :) Tehtiin nämä treenit todella nopealla tempolla ja Frodo oli ihan innoissaan kokoaja. Siis KUKAAN ei usko, joka meitä on kisoissa nähnyt, kuinka hyvin se tekee täällä kotona. No, jos ei keksitä keinoa, millä saada kisatottis paremmaksi jää meidän haku-ura tähän, sillä noilla meidän kisatottiksilla ei saada raavittua edes sitä seitsemääkymmentä pistettä! Treeni siis oli erinomainen ja Frodo oli aivan innoissaan.

Sitten Milo. Milo oli myös ihan täpinöissään, sillä näki Frodon treenit. Nostatin Miloakin hiukan pallolla ja sitten seuraamista pätkä ja palkka. Meni oikein hyvin. Sitten otettiin nouto kilon kapulalla. Kun olin heittämässä, Milo meinasi lähteä samaan aikaan, joten laitoin sen uudelleen istumaan ja sanoin vielä ylimääräisenä käskynä "paikka" ja heitin. Nyt malttoi odottaa ja lähti vasta käskystä. Hyvä nouto, eteen tulo, hiukan liian hidas istuminen, mutta hyvä luovutus. Otettiin vielä liikkeestä maahan (pysähdyin ja annoin myös reilut käsi ja sanalliset avut) sitten jatkoin matkaa ja otin luoksetulon. Mulla oli taas tennispallo leuan alla ja Milo tuli hienosti ja tiiviisti eteen. Sitten otin liikkeestä istu (taas pysähdyin ja selvät avut) ja etenin parikymmentä askelta. Kun käännyin Milo lähti tulemaan (luuli selvästi, että oli taas luoksetulo). Vein takaisin samaan paikkaan istumaan ja etenin uudestaan nyt kolmekymmentä askelta, sitten palasin Milon luokse ja palkka. Lopuksi vietiin yhdessä eteenmenopallo. Milo seurasi hyvin ennen eteen lähetystä ja lähti eteen menoon niin, että hiekka vaan lensi :) Sitten leikittiin pallolla. Milonkin treeni oli aika sähäkkä ja Milo hyvässä vireessä.

Otin sitten molemmat koirat ja lähdettiin pitkälle lenkille. Täytyy vielä käydä kunnon lenkit, ennen kuin taas alkaa se pimeä "otsalamppuaika".