Eilen keskipäivän aikaan ajelin Veikkolaan Hessun kanssa tokon vapaavuorotreeneihin. Meitä oli paikalla kolme koirakkoa. Aina se Hebe vähän kiihtyy uusista koirista, mutta hetken kuluttua ei niistä juuri välitä. 

Alkuun ruutuun juoksu pitkältä matkalta suoraan lelulle. Tämän jälkeen läheltä lähetyksiä ja oikean paikan etsimistä eri sivuilta. Taas pari kertaa jäi seisomaan nauhan eteen..höh. Täytyy nyt taas vaatia se sinne takaosaan, eikä hyväksyä muuta paikkaa. Sitten taas välillä pari pitkältä juoskua. Ihan kivastihan tuo ruutu meni ja ylipäätään Hebe jaksoi tehdä vaikka oli ihan älyttömän kuuma!

Tämän jälkeen luoksetuloa, aluksi sivupalkkana kongo, mutta se ei ollut tarpeeksi kiva Hessusta joten laitoin sitten narupallon ja saatiin tosi hyvä, nopea ja täpäkkä seisominen. Juoksi myös tasasesti suoraan sivulle. Seuraavalla kerralla täytyy tehdä maahanmenolla. Vähitellen myös pitäisi saada tuo liike valmiiksi kokonaisuudeksi. 

Liikkeestä istumista tehtiin myös ja tuntui jo hiukan helpommalta sekin. Paikkamakuuseen menoa harjoiteltiin Hessu irti ja aina, jos katse haahuili tai otti sivuaskeleen komennus uudelleen sivulle ja pysähdyin. Jonkin aikaa toisen koiran vieressä paikkamakuussa, sitten tein loppuliikkeen ja seurautin myös pois paikkamakuupaikalta ja palkka vasta "kehän" ulkopuolella. Sitten taas uudelleen toiselle puolelle vierasta koiraa ja sama juttu. Lopuksi jätin Hessun paikkamakuuseen yksin, toinen koirakko teki sen edessä rally tokoa ja toinen vähän pidemmällä vauhtiliikkeitä. Minä olin kuorma-auton takana piilossa. Hyvin se Hessu pysyi. Jälleen hain sen "kehän" ulkopuolelle kunnes palkkasin. Myös kotipihalla nykyään menneään treenaamaan tokoa seuraten, eli nyt treenataan oikein urakalla noita siirtymisiä. 

Tein vielä kaukojumppaa eilen treenipaikalla. Aamulla Hessu teki paikkamakuun ruualla ja äsken tehtiin pitkästä aikaa hyppynoutoa, en saanut Hessua kiertämään estettä takaisin tullessa vaikka heitin vinoon, hyvä Hebe :) Puukapulan pito on nyt tosi hyvä, kun tein väliin yhden kapulasta veto treeenin. 

Eilen koirahieroja Mari kävi tekemässä kaikille koirille kraniosakraalihoidon. Hessu oli ensimmäisenä vuorossa ja oli lähes koko hoidon aivan rentona kyljellään. Lanne oli hiukan jumissa, mutta jumi helpotti jo käsittelyn alussa. Toisena oli vuorossa Milo, joka oli todella jumissa ja tukossa (myös etupää, mikä on yleensä ollut paremmassa kunnossa). Milo rauhoittui hiukan vasta, kun toinen lonkka saatiin avattua jumituksesta. Milo sai myös laser -hoitoa pariin varpaaseen, jotka olivat todella jumissa. Frodo sai laser -hoitoa hiukan selkään ja varpaisiin. Frodolla oli toinen ranne ja toinen polvi eniten jumissa. Eilen myöhäislenkillä oli ilo katsella koirien menoa, kun kaikki koirat (jopa Milo) kävelivät suoraan ja hyvällä askelmitalla. Yön nukkuivat kuin tukit, kuten aina käsittelyn jälkeen. 

Juuri tulin lasten kanssa uimasta :) Onnea on kesä ja uimaranta aivan lähellä, ollaan käyty päivittäin. Koiria siihen ei saa viedä, joten niiden kanssa täytyy mennä pidemmälle.