Eilen iltasella tehtiin taas noin 9 kilsan lenkki Milon ja Frodon kanssa. Tutut asuvat sopivasti tunnin kävelyn jälkeen, joten pidettiin heidän pihallaan 5 minuutin juomatauko ja sitten käveltiin loppumatka. Aurinko ei porottanut, jopa hiukan satoi, mutta oli todella kostea ja kuuma ilma.

Milokin sai soipivaa "häiriötreeniä" BH:ta ajatellen. Ensimmäinen häiriö oli iso mönkkäri metsässä, no sille ei lotkautettu korvaakaan. Seuraavaksi nähtiin jo pitkältä, että tietä tulee ulkoiluttaja sheltin kanssa. Heti kun koirat huomasivat tämän sanoin tiukasti Milolle "ihan hiljaa". Kun oltiin lähellä nappasi ulkoiluttaja koiran syliinsä ja sheltti aloitti valtavan murinan ja haukkumisen. Meidän koirat ei inahtaneetkaan, katsoivat vaan ihmeissään. Olen kyllä Milossa huomannut sen, että kiihdyttää tällaisten ohitettavien jälkeen vahutia hetkeksi. Nähtiin myös hevosia pienen matkan päästä, eikä reagointia. Iso sekarotuinen koirakin nähtiin pienen matkan päästä, eikä siitäkään mitään reagointia.  Kapealla hiekkatiellä tuli sitten vastaan iloinen vehnäterrieri omistajineen, tämä koira oli hiljaa, mutta veti kovasti meitä kohden (omistaja ei päästänyt). Kun Milo näki koiran sanoin taas heti että "ihan hiljaa" sanoin vielä kohdalla sen todella painokkaasti. Meidän koirat eivät inahtaneetkaan (wau). Milolle otti kyllä sen verran koville, että aivan koiran kohdalla nosti selkäkarvat pystyyn, mutta laski ne heti, kun sanoin että "ihan hiljaa". Tämän koiran jälkeen Milo kyllä teki tosi kovan kiihdytyksen, niin että meinasin kompastua ja tehtiin ihmeellinen kiemuraympyrä (heh). Frodo oli ainoa joka seisoi paikallaan ja katsoi ihan ihmeissään, että mitä me Milon kanssa mahdetaan tehdä. Ihan lähinaapurissa oli sitten taas sakemanni kylässä, joka tuijotti tiellä jo pitkältä kun tultiin. Koira käskettiin sitten pihalle, missä se nosti kovan metakan. Taas komensin Miloa jo heti kun näki koiran. Käveltiin reippaasti pihan ohi ja meidän koirat jälleen aivan hiljaa, Milo kyllä taisi kerran nostaa selkäkarvat hetkeksi ylös.

Kova homma on  kyllä koulia Milosta tuo räyhääminen pois. Ei sitä ennen ole tullut ajatelleeksikaan, kun Frodo on osannut käyttäytyä ihan luonnostaan. Ajattelin, että seuraavaksi kun kohdataan vieras koira, komennen meidän molemmat koirat istumaan ohituksen ajaksi. Täytyy testata, josko teen näin Milon kanssa sitten BH -kokeessakin.