Tämä pimeys ja jokapäiväinen sade, sade ja sade alkaa jo ärsyttää!!! Tulisipa tännekin jo lunta, niin päästäisiin tästä kamalasta rapakelistä. Milon ei tarvitse olla kuin hetki ulkona, niin se on jo kylkiä myöten mustassa ravassa...! No niin, nyt on valitettu, sitten vähän treeniäkin ;)

Eilen iltasella oltiin Hessun kanssa hallilla tokoilemassa. Meillä oli B-kenttä ihan yksin (A-kentällä oli onneksi koirakoita, niin saatiin edes vähän häiriötä. Siellä oli menossa koira frisbee -treenit ja kertaalleen tuli frisbee meidänkin puolelle ja siinä olikin Hessulla ihmeteltävää ;).

Olin suunnitellut, että teen sekoitetussa järjestyksessä kaikki VOI -luokan liikkeet koemaisesti. Näkisin vähän, missä vaiheessa ollaan. Tässäpä sitten liikkeittäin:

1) Ruutu: Hessu juoksee hyvin laukalla pitkällekin ruutuun, mutta epäröi etureunan nauhan kohdalla (jäi siihen ensin seisomaan), mutta korjasi itse ruutuun. Ensimmäisellä kerralla ennakoi ja karkasi ruudusta seuraamiseen. Kun harjoiteltiin lähempää paikkaa, erikseen ruudussa makaamassa pysymistä niin sitten onnistui liike kokonaisuudessaan. Pomppii kyllä, kun jarruttaa sivulle. Jos siis oltaisiin oltu kokeessa, olisi tämä mennyt nollille. Harjoiteltava sitä ruudussa pysymistä. Lopputreeneissä tein myös niin, että kesken seuraamisen sanoinkin "ruutu" ja osoitin ruutua kohden, YES Hessu löysi kahdestakin eri suunnasta ruudun :) Hiomista siis vaatii tämä liike vielä, niin ja tietysti pitäisi päästä tekemään liikkeenohjaajan käskytyksen kanssa.

2) Istuminen seuraamisen yhteydessä: Tämä oli tosi hieno jäi nopeasti ja suoraan istumaan. Olisin itse antanut tästä 10 pistettä :)

3) Luoksetulo: Seisomaan pysähdyksessä eteni hiukan, mutta maahan meno ja loppuosa hienosti. Oltaisiin ehkä saatu 7 pistettä tms. Treenattiin sitten vielä sivupalkalla ja agiputkenkin kanssa sitä seisomisen stoppia ja kyllä Hessu niiden avulla pysähtyi hienosti. Täytyy muistaa ylläpitää tuota seisomaan pysähtymistä myös esim. lenkeillä. Tähän tarvittaisiin myös kipeästi liikkuria avuksi. Hessu nimittäin reagoi ainakin viimeksi liikkurin käskyihin aika paljonkin. 

4) Seuraaminen:Tehtiin pitkä pätkä normi, juoksu, hidas, käännöksiä ja siirtymiset joka suuntaan. Sanoisin tähän, että ei huono ;) Olisin itse antanut 8 pistettä. 

5) Hyppynouto: Tämä hieno, hiukan pyöräytti luovutuksessa kapulaa, olisiko siinä mennyt voittajassa jo pari pistettä, eli ehkä 8 pistettä. 

6) Metallinouto: Metallikapula unohtui kotiin, joten tehtiin puukapulalla. Hieno oli, mutta annetaan vain 9, koska ei ollut sitä metallia.

7) Tunnari: Tunnari olikin hiukan vaikea, kun ei ollut avustajaa. Kaadoin kuitenkin sitten kapuloita maahan ja ympärillä oli myös "häiriökapuloita" ja lisäksi rivissä kapuloita (joiden seassa oma). Tehtiin kyllä normaalia lähempää ja Hessu toi hienosti oman molemmilla kerroilla. Järsi kyllä hiukan molemmissa luovutuksissa, joten tästä olisi (jos olisi kokonaisuutenaan tehty koemaisesti) niin tullut ehkä 6. Tuohon järsimiseen tai lähinnä kapulan suussa pyörittämiseen (ei siihen tule aina edes hampaan jälkiä) pitäisi taas puuttua. Nyt kuitenkin Hebe malttoi keskittyä siihen haisteluun ihan rauhassa. 

8) Kaukot: ÄÄÄH, Hessun takajalat liikkuivat heti, kun otettiin seisominen mukaan. Menin sitten lähemmäksi ja vängättiin niin pitkään, että ne takajalat pysyivät paikallaan. Tämä on rasittavaa, sillä kotona ruokakupin kanssa tekee niin hienosti. Toisaalta en tiedä miten kokeessa menisi pisteitä, jos jalat vähän liikkuvatkin, mutta siis keskiarvoisesti koira pysyy paikoillaan. Mutta minä en nyt kuitenkaan tykkää, että ne takajalat ei pysy paikallaan, joten olisin antanut tästä 0 pistettä. Hessu on jotenkin liian energinen, kun tehdään kaukoja muualla kuin kotona. Täytyypä ottaa kaukojakin esim. lenkkeilyn yhteydessä. Positiivista kuitenkin, että Hessulle nuo vaihdot ovat oikeasti vaivattomia ja se tekee ne sujuvasti kuin vettä vaan. Seiso - istu ja istu - seiso, ei tullut tippaakaan eteenpäin :)

9) Paikkamakuu: Eevis toiselta puolelta kenttää tuli avuksi :) Eli jätin Hessun paikkamakuuseen ja menin itse piiloon ja Eevis katseli toisella silmällä, että Hessu pysyi. Saatiin siinä juteltua samalla ;) Otin ajan ja Hebe oli 5 minuuttia paikallaan. Kerran vaihto pään maahan ja nosti ylös, mutta muuten ei varvaskaan liikkunut. Mitäköhän tuosta pään alas ja ylös laittamisesta menisi pisteitä, en osaa sanoa. Olen kuitenkin tyytyväinen, että pysyi hienosti. 

Eli ei siis vielä olla valmiita kokeeseen ja kovasti tarvittaisiin häiriötä ja liikkuria! Tehtiin lisäksi maahan meneon nopeutustreeniä, putkesta stoppeja, kylki rentoutusta, kieri -temppua ja sitten Hessu sai hillua lelunsa kanssa, kun minä keräsin kaikki kamppeet pois kentältä.

Viime sunnuntain ratsastus meni hienosti ja hypättiin 40 ja 50 cm esteitä ihan 4 esteen ratana. Eemeli -heppa hyppäsi hienosti (yllättävän pehmeästi, vaikka on iso hevonen, säkä 175 cm). Alkuun vähän jännitti, mutta sitten oli kyllä todella kivaa. Laukanvaihtokin toiseen suuntaan sujui, mutta toiseen suuntaan meni helposti ristilaukaksi. On se vaan hassua, kuinka ihan eri lihakset tulee tuosta hyppimisestä kipeäksi, kuin kouluratsastuksesta. Huomenna sitten ratsastustunnilla väännetään koulua.