Eilen taas Hessun kanssa hallitreeneissä. Taisi muuten olla ensimmäinen kerta, kun Hessu tuli halliin sisälle aivan hiljaa :) Tähän auttoi se, että näytin Hessulle sen lemppari narupalloa ennen sisään menoa ja kun siitä innoissaan ei muistanut haukkua, kun astuttiin sisälle, niin kehut ja nami. Sitten ei enää edes muistanut haukkumista. Hyvä me!

Alkuun tehtiin hiukan agiputken avulla stoppeja, AVO -hyppy kokonaan, jonka perään pelkkä hyppy ja istuminen. Sitten tehtiin hiukan ruutua, enää ei tarvitse käydä näyttämässä ruudun keskikohtaa, vaan Hebe bongaa sen jo aika hyvin. Ensi kerralla voisi kokeilla pidemmältäkin matkalta. Liikkeestä maahan ja seisominen ok. Kaukot oli hyviä ja noudot, sekä puu että metalli. Tunnaria etsittiin vaan sitä omaa. Jossain vaiheessa tehtiin enemmänkin hyppyä, hyvin osaa ja jää lähelle istumaan, mutta onneksi ei koske.

Toisen koirakon kanssa tehtiin todella lähekkäin seuraamista, istumisia, maahan menoja ym. Todella hienosti molemmat pojat, vaikka melkoisen tempperamenttisia otuksia ovatkin. Hessu on ruvennut lenkillä jonkun verran räyhäämään vastaantuleville, mutta treeneissä se ei oikein lotkauta korvaakaan toisille koirille. Outo otus. Voidaan siis huoletta treenata irti muiden koirakoiden kanssa, mutta lenkillä jos toinen koira räyhää, niin Hessu räyhää myös. Täytyy nyt ottaa ohituksiin toko -moodi päälle ja vähitellen vaatia myös rauhallinen ohitus ilman käskyn alla oloa tai jotain. Vähän olen jo suunnitellut Hessun ohituskoulua, mutta pitää vielä viilata tarkemmin.

Hessu ja Hara laitettiin myös paikkamakuuseen naamat vastakkain. Sitten me "ihmiset" tehtiin kaikkea hassua (käytiin ulkona, mentiin makaamaan, loikittiin, pyöriteltiin palloja koirien lähellä, Hara sai jopa lempi lelunsa selkänsä päälle ;). Koiruudet kuitenkin pysyivät hienosti, Hessun kanssa tehtiin vain paikkamakuuta, mutta Hartsa teki välillä myös istumista. Huomasin muuten, että narupallo etupalkkana Hessu makaa kuin patsas, eikä puhettakaan että edes yrittäisi haistaa maata. Täytyy välillä tehdä siis pallopalkallakin, vaikka se sitä kiihdyttääkin.

Luoksetuloja tehtiin myös stopin kanssa pitkältä ja lyhemmältäkin matkalta. Loppuun myös suoria luoksetuloja. Hiukan se Hessu vielä koskee mun käteen tullessaan, mutta ei enään mitään törmäämisiä onneksi. Monen toiston jälkeen ei enää osu lainkaan. Tätä muistettava treenata!

Välillä myös kylkirentoutusta ja kieri -temppua Hessulle. Oli oikein kivat treenit :) Ensi kerralla tehdään ensin yhdessä paikkamakuu ja hiukan muuta treeniä ja sitten toinen koira autoon ja liikkuroidaan toisillemme 3 liikettä ihan kokeenomaisesti. Hessulle vaikein kohta eli liikkeiden väli, missä tuomari "selittää" tehdään oikein korostetun isosti.