Eilen otin Milon mukaan tokotreeneihin. Olin ajoissa paikalla ja kävin ensin uittamassa Miloa, kun oli niin kuuma. Heittelin Milolle keppiä ja Milo ui innoissaan noutamaan. Sitten tehtiin vielä pieni lenkki. Lenkin jälkeen treenattiin seuraamista, täyskäännöksiä, liikkeestä istumista, liikkeestä maahan menoa ja luoksetuloa. Hyvin sujui (ilman häiriöitä). Lopuksi leikittiin ja heittelin Milolle narupalloa. Vein sitten Milon autoon huilailemaan. Milo ei yhtään haukkunut vaikka ihmettelikin pää kallellaan, kun yksi tyttö talutti kolmea pientä koiraa samalla kertaa ;)

Sitten Milon varsinainen koitos, eli nyt oli paljon muita treenaajia ympärillä. Milo seurasi ihan hyvin, välillä sitä kiinnosti kovasti tunnaria ja luoksetuloa tekevä koira, mutta sain sen huomion sitten taas itseeni. Laitoin Milon paikallamakuuseen eri paikkoihin (sinne mistä löytyi paras häiriö). Pidin kuitenkin vielä varmuuden vuoksi pitkässä liinassa. Hyvin Milo pysyi paikallaan. Milo oli myös hetken paikallamakuussa tolleripojan vierellä. Vaikeinta Milon on pitää kontaktia silloin, kun joku toinen koira huudetaan luoksetulossa luokse. Milon mielestä kaikki nämä huudot on tarkoitettu hänelle ja se on aina täysillä lähdössä huutajan luokse.  

Sitten tehtiin tahallaan niin, että vietiin Milo nenäkkäin yhden sakemannin kanssa, jolle se oli pari kertaa haukahtanut. No hirveän älämölönhän Milo nosti (haukkui, kylläkin häntä heiluen eikä nostanut karvoja ylös). Sakemannin mainiot omistajat sitten totesivat että anna tulla vaan haistelemaan (harvinaista herkkkua meille, sillä Milo on kyllä aika pelottavan näköinen räyhätessään). Haistelun jälkeenhän meillä sitten olikin kaksi rauhallista koiraa ja Milo yritti liehitellä tätä ihanaa sakuneitiä. Tällaisia koiria meidän pitäisi tavata enemmän, jotka siis katsovat räyhäävää Miloa kuin halpaa makkaraa ja kun Milo lopettaa ovat hyviä kavereita.

Me jatkettiin sitten vielä Milon kanssa seuraamistreeniä, yksi luoksetulo ja muuten vaan kontaktia. Milo olikin hyvin kuulolla loppuajan ja hiljaa. Vein sen sitten leikin jälkeen autoon. Ensi kerralla otan Milon (Frodon ryhmään) eli kisaaviin mukaan ihan paikallamakuuta myöten. Toivotaan myös, että sakuneitikin olisi jälleen paikalla ;) Oli meillä melkoisen väsynyt valkoinen, kun kotiin päästiin. Ruuan jälkeen paineli nukkumaan, vaikka Frodo yritti saada leikkimään.