Eilen aamusella aikaisin lähdettiin Hessun kanssa Hyvinkäälle tokoilemaan. Ohjelmassa oli Virve Sormusen vetämät treenit. Paikalla oli bortsuja ja pari kelpietä. Hessun kanssa olin miettinyt aiheiksi noutokapulan huonon pitämisen (lähinnä metalli) sekä ruudun.

Aloitettiin ihan norminoudolla puukapulalla. Virve huomautti, että Hessu selvästi tietää, että kun se tulee sivulle se kapula otetaan pois, joten löysää otteen jo valmiiksi ja sitten se kapula pyörii siellä sen kurkussa. Tähän saatiin hyviä vinkkejä, eli liike ei läheskään aina päätykään siihen sivulle, vaan vedän kapulaa  sen suusta sekä liikutaan, eikä Hessu saa irrottaa, jos irrottaa niin kapula putoaa. Hessun pitäisi pysyä kiinni kapulassa vaikka nostaisin sen ilmaan. Tämä vetäminen tuntuikin parantavan otetta hurjasti ja hyvästä pidosta kehut "hyvä" ja palkka. Tärkeää on myös, että "irti" käskyllä koira irrottaa kapulasta eikä niin, että minä irrotan koiran kapulasta. Koiran pitää tavallaan itse siirtää pää pois ja irrottaa kapula (heh, olipas hauskasti kirjoitettu tuo "siirtää pää pois", no ainakin itse ymmärrän...muut yrittäkää kestää). Tehtiin myös hyppynoutoa ja siinä sama juttu tuon kapulan pitämisen kanssa.  Sain myös muistutuksen siitä, että tosiaan tokossa käskyt "hyppy" ja "nouto" pitää sanoa ennenkuin koira hyppää, eikä kuten pk-puolella missä sen "nouto" saa sanoa kun koira on esteen päällä hyppäämässä. Taidan jättää  tuon koko "nouto" sanan pois, sillä ei se tuohon liikkeeseen meillä vaikuta ja sanon sen kuitenkin sitten väärässä paikassa. Metallikapula jätetäänkin nyt jäähylle, kunnes puukapulan pito paranee. Nyt olen jo vähän pilannut sitä metallikapulan pitoa, kun en ole ensi opettanut oikeaa tapaa puukapulan kanssa. Koitetaan vielä pelastaa tilanne, mikä tietysti on nyt vaikeampaa kun että ei olisi tehty lainkaan.

Ruutuun juoksuja pitäisi päästä tekemään vieraan tekemään ruutuun ja vieraan viemälle lelulle, jotta minun "hajuvanoja" ei tule. Hessu juoksi hienosti vieraaseen ruutuun. Tämän ohella treenattava paljon niitä lähiruutuja, eli eri puolelta "ruutu" kehut "hyvä" ja samalla hetkellä palkka. Kun ruutu rupeaa löytymään helposti, kannattaa treeneissä aina välillä vaikka seuraamisen jälkeen lähettää koira yllättäen ruutuun. Näin oppii etsimään sen ruudun ja oikean kohdan. Koiraa ei koskaan kutsuta luokse, jos ei löydä ruutua vaan yritetään saada se "kuulolle" mistä pitää muistaa kehua (jos esim. pysähtyy käskystä) ja sitten uusia ohjeita ruutuun menemiseksi. Koira kannattaa myösä kutsua pois ruudusta eri paikkaan, kun mistä se lähetettiin. Esimerkiksi lähteä itse liikkeelle ruudun sivulle ja kutsua sinne.

Myös muiden treeneistä tuli taas hurjasti ajateltavaa. Pakko se on kotipihalle väkertää ruutu näin äitienpäivänkin kunniaksi nyt aamusella :) Paikalla oli myös Hessun äiti "Noppa", kuvankin olisin tähän lisännyt, mutta vaihteeksi taas täällä Vuodatuksessa ei voi lisätä kuvia. Koko kuvan lisäysnappi on hävinnyt :(

Päivitetty 13.5. nyt sain kuvan lisättyä. Vasemmalla Hessun Noppa -mamma ja oikealla Hebe itse.

Pennelit%201520-normal.jpg

Tänään olisi myös ohjelmassa ratsastusta, tallilla on kaksikin uutta heppaa, olisi kyllä kiva päästä kokeilemaan jompaa kumpaa.

Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille!