Tänään kävin Hessun kanssa vähän treenailemassa osia uusista EVL -liikkeistä. Taidetaan siis kuitenkin startata seuraavaksi "kuninkuusluokassa" :) Tänään on satanut kaatamalla (nyt parhaillaankin sataa), mutta onnistuin valitsemaan sellaisen treenihetken, että ei satanut. Alkuun rakensin EVL -ruudun, tässä pari kuvaakin (sikäli, mikäli niistä saa jotain selvää). Hessun edessä lähetysmerkki ja vasemmalla näkyy himmeästi "ympyrä". 

WP_20150726_004.jpg

Seuraavassa kuvassa lähetysmerkki, vasemmalla "ympyrän" reunaa ja oikealla varsinainen ruutu. 

WP_20150726_005.jpg

Alkuun harjoiteltiin läheltä "ympyrää", tässäpä kuvakin. Hessu löysi ympyrän sisälle hyvin läheltä ja aina 10 metrin päässä olevalta merkiltä asti (ja molemmista suunnistakin). Pysähtyy hyvin seisomaan, heti kun käsken, joten minun on oltava tarkkana ja tähdättävä käsky siihen, kun Hessu on keskellä. Kuvassa olen käskenyt Hessun aika reunaan. Tämä "ympyrä" taisi olla Hessusta tosi kiva juttu ja "ympyrä" + "seiso" käskyillä onnistui joka kerta. Hessulle ei tullut mieleenkään mennä esim. maahan, mitä se välillä ruudussa ennakoi. Monethan opettavat tämän "eteen" -käskyllä, mutta minun ja Hessun tapauksessa lienee parempi, että Hessukin katselee niitä mahdollisia ympyrän merkkejä, sillä muuten en kyllä helposti saa sitä osumaan oikeaan kohtaan. 

WP_20150726_006.jpg

Ja mikä parasta, Hessu osasi käskyllä "ruutu" + käsimerkki juosta ympyrästä (molemmista suunnista) suoraan ruutuun. Sinne käskytin seisomaan ja menin palkkaamaan. Ekalla kerralla tarvitsi kyllä kaksi ylimääräistä "ruutu" -käskyä, kun hiukan ihmetteli uutta juttua ja pysähtyi katsomaan minua kysyvästi. Sen jälkeen meni jo täysillä, ihana Hessu. On kannattanut panostaa ruutu- treeniin, vaikka tuntui välillä ihan mahdottomalta koko ruutu! Vielä ei otettu ruudussa maahanmenoa.

Sitten siirryttiin ohjattuun noutoon, joka tehtiin VOI -liikkeenä  (tähän en vielä ole ottanut EVL:n merkille menoa mukaan, kun on vielä treenattava niitä suuntia). Ensimmäisellä kerralla oikea hienosti, toisella kerralla lähti uudestaan (siis väärin) sinne oikealle, mutta minä taas juoksin täysiä vasemmalle ja olin innoissani siitä kapulasta (sain sen siis ennen Hessua). Tämän jälkeen Hessu taas muuttui tarkkaavaiseksi ja kertaalleen vielä molemmat puolet tosi hienosti. Hessu siis pitää saada tosi tarkkaavaiseksi ennen tätä liikettä, muten se vaan hosuu jompaan kumpaan suuntaan, kuuntelematta yhtään käskyjä. Ensi kerralla voisi erikseen treenata pelkkää merkkiä. 

Sitten 15 metrin päästä kiertoa ensin istumisella. Hessu tarvitsi taas kaksi käskyä ennenkuin istui, mutta kyllä tämäkin vähitellen. Seisominen ja maahan meneminen loistavat. Hessu ajautuu kierron jälkeen selvästi oikealle. Loppuun tein sitten niin, että vein narupallopalkan suoralle linjalle kaksi metriä merkistä minuun päin. Sitten lähetin Hessun 15 metrin päästä kiertämään ja heti kierron kohdalla "vapaa", jolloin saa juosta lelulle. Tällöin korjasi hienosti suoraan keskilinjalle, näitä täytyy tehdä enemmän. Hessu kiertää aina vasemman kautta, siksi siis ajautuu helposti sinne oikealle (varsinkin, kun väsyy). 

Tehtiin vielä mun edestä poispäin peruutusta ja lopuksi juoksutin Hessua narupallon perässä ympäri isoa nurtsikenttää :) Eilen Hessulla oli treeneistä vapaapäivä ja tehtiin vain meidän ylimääräinen 6,6,kilsan vakilenkki.