On taas jäänyt treenejä kirjoittamatta, mutta tässä nyt viime torstain ohjatut tokoilut.

Milo räyhäsi ennen oman tuntinsa alkua uudelle koiralle (joka kyllä oli ihan hiljaa ja kiltisti) ja räyhäsi se Milo sitten vähän muillekin, mutta suht. helposti sain sen huomion itseeni. Kun treenit alkoivat ei Milo enää räyhännyt laisinkaan.

Treenit aloitettiin paikallamakuulla. Milolla oli pitkä remmi, mutta en pitänyt siitä kiinni ja olin paljon pitemmällä (ensi kerralla olisi aikomus irrottaa koko remmi). Kävin vielä välipalkkaamassa (sitäkin voisi jo harventaa selvästi). Milo pysyi erittäin hyvin, vaikka lähes kaikki muut koirat taisivat pinkaista, joko ohjaajansa perään tai nousta ylös. Häiriöksi mentiin välillä kyykkyyn ja liikuskelin ja kääntyilin muutenkin (kun koirat olivat paikallamakuussa), ei vaikutusta Miloon. Palasin Milon taakse ja sivulle. Kun viereinen koira käskettiin ylös, nousi Milokin, mutta laitoin takaisin maahan ja vasta sitten käskin ylös ja palkka. Olin erittäin tyytväinen tähän paikallamakuuseen.

Meidät otettiin yksitellen tekemään liikkeitä, joten odotellessa otin Milon kanssa niitä suoraan sivulle tuloja ja nyt menevät jo aika hyvin. Täytyy ruveta häivyttämään nami ja käsiapu.

Sitten oli Milon vuoro tehdä liikkeet (tehtiin tällä kertaa liikkeet niin, että Milo oli irti). Seuraaminen oli hyvää ja suoraa ja meidän "uudella tavalla" tekemä täyskäännös sai kehuja :)

Luoksetuloa tehtiin niin, että jätin Milon istumaan ja etenin ja käännyin koiraan päin. Sitten palasinkin antamaan namin ja etenin uudelleen ja vasta sitten kutsu "tänne". Milo tuli kuin tykin suusta ja hyvin eteen. Palkkasin suoraan eteen. Milo välillä varastaa, joten parin luoksetulon jälkeen otin vielä sellaista treeniä että palasin montakin kertaa palkkaamaan sieltä pitkältä ja lopuksi palkkasin, kun olin Milon luona, enkä ottanut luoksetuloa laisinkaan. Hyviä nämä istumaharjoitukset ja Milo oppii kuuntelemaan, että kutsunko vai en.

Liikkeestä seiso saatiin sujumaan ilman etenemistä niin, että jätin Milon lelun meidän taakse, sitten seuraamista, käsky "seiso" ja vapautus lelulle (siihen loppu hiipiminen ennen pysähdystä :). Tämä toimi myös liikkeestä maahan -kohdassa.

Otin Milon kanssa myös vieraille ihmisille ilmoittautumista ja vähän pientä henkilöryhmääkin. Muutenkin kierreltiin kentällä muiden treenatessa, kun se on niin hyvää treeniä Milolle. Olin taas oikein tyytyväinen treeniin, vaikka alkuräyhäämisen kohdalla ajattelinkin, että ei tästä mitään tule.

Frodon kanssa aloitin niillä läheltä ruutuun seisomaan treenejä, mitä tehtiin kotonakin ja ne meni todella upeasti. Otin myös pitkältä ruutuun juoksuja ja vapautus suoraan palkalle. Ruutujutut sujui oikein hyvin. Otin pitkältä ruutuun juoksua myös häiriötötteröiden läheltä (taisi se Frodo joutua hyppäämään yhden ylikin) mutta hyvin löytyi ruutu.

Noudot metalli- ja puukapulalla vähän vaisuja, vasta pallon kanssa riehumalla sain Milon tulemaan puukapulan kanssa laukalla takaisinkin. Taidan vähän pitää nyt näissä noudoissa taukoa ja ottaa sitten vähänajan päästä ekana liikkeenä, jotta saisin palkattua innokkaasta suorituksesta.

Kaukokäskyjä pienillä toistoilla ja läheltä, ihan hyvin. Ensi kerralla voisi koittaa pitkältä ja palkka valmiina Frodon takana.

Tunnaria ainoastaan oman hakemista heinikosta, jonka senkin Frodo pisti kyllä välillä ihan läskiksi.

Seuraavana päivänä kotona kokeilin laittaa namin "oman" kapulan päälle ja pari namia kapuloiden sekaankin ja voi että se nenä aukesi. Joka kerralla tuli oma hienosti, vaikka kapuloita oli iso kasa. Jatkankin nyt tällä namityylillä, josko se luonnistuisi sitten parhaiten Frodolle.

Seuraamiset ja liikkeestä istu olivat ok.