Milon vuoro oli siis tänään päästä hakuilemaan. Tallattiin ensin neljä 50 metriä syvää ja noin 40 metriä leveää kaistaletta. Kaksi kaistaletta oli avoimessa maastossa ja kaksi tiheässä kuusimetsässä. Milon treeneissä keskityttiin laatikoiden tekemiseen.

Ensimmäinen ukko vasemmalla olevan kaistaleen takakulmassa viidessäkympissä kallion juurella. Tämä kaistale oli niin avointa, että koiran liikkeet näki selvästi.Lähetin Milon tarkoituksella hiukan etulinjasta vasemmalle, sillä tuuli melko voimakkaasti oikealta. Milo lähti hyvin, mutta sai maalimiehen hajun jo ennen etukulmaa niin selvänä että kaarsi suoraan ukolle. Laatikko oli silti hyvä. Palkkana normaali makkaranpala ja taisteluleikit lelulla. Sain hyvin kutsuttua Milon ukolta keksilinjaa eteenpäin.

Toinen ukko oikealla suoraan etukulmassa viidessäkympissä. Lähetin nyt hiukan etulinjasta oikealle tuulen takia. Milo lähti hienosti ja nosti ukon ilman mitään vaikeuksia. Kaistale oli todella tiheää kuusikkoa. Samat palkat ja eteni hyvin keskilinjalle.

Kolmas ukko vasemmalla kaistaleen takakulmassa erittäin hyvässä piilossa kivien ja kuusien keskellä. Tämä kaistale oli kyllä 50 metriä leveäkin. Avointa metsää. Milo lähti aivan mahtavasti suoraan etukulmaan ja eteni takalinjaa pitkin piilolle. Pää oli kokoajan pystyssä ja nenä toimi loistavasti. Tämä oli siis aivan mahtavan upea laatikko :)) Palkat samat ja Milo taas eteni keskilinjaa.

Viimeinen ukko taas oikealla suoraan kaistaleen etukulmassa. Ei mitään ongelmaa ja samat palkat. Taistelin vielä keskilinjallakin Milon kanssa ja Milo sai kantaa lelunsa repuille.

Milo ei jäljestänyt yhtään, pää oli oikein hyvin pystyssä ja jo radalle tultaessa se haisteli tarkkaavaisesti ilmaa. Milo oli ensimmäisenä radalla ja seuraaviin treeneihin yritän muistaa ottaa Milon viimeisenä, jotta saadaan mahdollisimman paljon muiden koirien hajuja. Mietiskelin myös, josko seuraavissa treeneissä ottaisin yhdellä ukolla irtorullailmaisun. Myös umppareita pitäisi päästä treenaamaan.

Lopuksi nautittiin treeniporukan kanssa kuumaa glögiä, joulutorttuja, joulupipareita, suklaata, pullaa....nami :)