Eilen pääsi ainoastaan Milotus mukaan tokotreeneihin. Aluksi treenasin Milon kanssa yksin puolisen tuntia (välillä paistoi aurinko, satoi vettä, satoi rakeita tai kaikkia yhtäaikaa...). Milo kyllä tekee yhtä iloisesti, oli sää mikä tahansa

Liikkeestä seisominen meni jo ihan hyvin. Vähän jumpattiin sitä, että Milo hetken seistyään ei valuisi istumaan. Lopulta saatiin toimimaan ja Milo seisoi hienosti vaikka etenin kuinka pitkälle :)

Liikkeestä maahan meno oli ok. Luoksetuloja suoraan eteen treenattiin myös niin, että minulla nami suussa, jonka sai kun istui kauniisti ja tiiviisti suoraan mun edessä.

Tasamaanoutoja ensin koko liikkeenä ja lopuksi vielä niin, että jätin Milon istumaan, kapulan meidän väliin ja pelkkä tuonti siis. Hyvin Milo kestää jo kapulan kanssa päästä rapsuttelua ja kapulaan koskemista eikä pudota kapulaa. Hyviä noutoja eikä pureskeluakaan ilmennyt.

Eteenmenoja pariin otteenseen pitkältä matkalta (lelu valmiina). Toisella kerralla malttoi jopa seurata oikein kauniisti ennen eteen lähetystä. Luoksetuloja tehtiinkin niin että palasin aina Milon luokse, enkä kutsunut lainkaan. Ekalla kerralla varasti ja lähti tulemaan, mutta sitten malttoi pysyä ja palkkasin kun olin palannut Milon luokse, niin lelulla sen taakse. Tätä täytyy muistaa treenata lisää, Milolla kun on niin kova hinku mun luokse, että pyrkii usein varastamaan.

Lopuksi Milo oli kentän toisessa päässä paikallamakuussa yksin, kun muita treenaajia tuli. Hyvin pysyi. Palkkasin maahan ja Milo pääsi pieneksi hetkeksi autoon huilaamaan.

Ryhmän kanssa aloitettiin luksepäästävyydellä eli oltiin kaikki rivissä. Milo oli hyvin.

Aloluokan paikallamakuu heti perään ja kisamaisesti. Hyvin meni muuten, mutta kun olin palaamassa Milon luokse (parin metrin päässä) karkasi Milo mun luokse. Vein sen rauhallisesti takaisin makaamaan ja palasin 20 askeleen päähän. Sitten palasin uudelleen Milon luokse ja palkkailin rauhassa namilla kun makasi maassa. Näitä ryhmäpaikallamakuutreenejä täytyy nyt ottaa joka kerta, Miloa selvästi jännittää jäädä yksin makaamaan vieraiden koirien kanssa. On kyllä tosi nätisti eikä edes tuijota toisia, mutta selvästi on vähän jännittynyt kun lipoo huuliaan.

Sitten tehtiin aloluokan hyppyä. Pari kertaa meni oikein hyvin ja pari kertaa Milo hyppäsi ja lähti etsimään kapulaa aika pitkältäkin ;) Vaikka en edes kapulaa heittänyt. Nyt saatiin läksyksi treenata hyppyä niin, että käskystä (ilman apuja) hyppy ja sitten palkkaan esteen yli reilun matkan päähän seisomaan toiselle puolelle. Vasta kun tämä sujuu hyvin otetaan loppuosa liikettä. Tänään täytyy ottaa kotipihalla vähän hyppytreeniä.

Istu - maahan - istu - jne. kaukoja namin kanssa ihan Milon edestä. Hyvin meni ja täytyy ruveta vähitellen pidentämään matkaa. Seisomista en ole vielä ottanut mukaan.

Lopuksi vielä oikein hyvästä seuraamisesta taistelupalkka ja sitten Milo pääsi huilaamaan!

Tässä vähän muistilistaa miten ALO -tokon liikkeet on hallinnassa:

- luoksepäästävyys ok

- paikallamakuu (vaatii vielä ryhmä- ja häiriötreeniä lisää)

- seuraamiset sekä hihnassa että irti (ok)

- liikkeestä seisominen (vaatii pientä hiomista ja varmuutta)

- liikkeestä maahan (ok)

- luoksetulo (vaatii vielä varmistelua, jotta ei ennakoi, muuten ok)

- hyppy on vielä kesken, joskus kyllä jo onnistuu koko liikekin

Olikohan niitä alossa muita liikkeitä...eli treeniä piisaa...