Toisen lapsosen fudistreenikassista löytyi tällainen smiley


Timbe -kissan kanssa saa olla tarkkana, kun se änkeää aina jokapaikkaan.

Torstaina oli jälleen hallivuoro. Olin ajatellut ottaa koko koiralauman mukaan, mutta otinkin vain Hessun.

Laitoin luoksetulon 3 tötteröä paikoilleen, mutta tehtiin ensin agi-putken avulla stoppia. Pidensin minun ja putken väliä hurjasti, mutta silti Hessu stoppaa aina sikahienosti putken jälkeen. Hiukan minulla oli haastetta, että sain palkan heitettyä niin pitkälle... :) Tämän jälkeen sitten suoralla  luoksetulostoppeja, pysähtyi kyllä, mutta kisamatkalla hiukan valui. Helpotin sitten välimatkaa paljon lyhemmäksi ja silloin stopit olivat kyllä tosi hienoja. Päädyin sitten lopulta siihen "suulliseen" pysäytyskäskyyn. Tein myös erikseen luoksetulon loppuosaa, eli vein Heben seisomaan pysähdysmerkille ja etenin viimeiselle merkille ja siitä käskyllä sivulle. Hiukan on tuo luoksetulo vielä vaiheessa, mutta tuntuu nyt kyllä edistyvän ihan kivasti.

AVO-hyppy on nyt jo useaan kertaan onnistunut ihan kokonaisuutenaan :) Hessu ei osu esteeseen, mutta jää välillä niin lähelle estettä istumaan, että helposti tulee osumia. Vein siis namit valmiiksi pitkälle esteen taakse ja annoin hypyn jälkeen Hessun syödä ne ennen "istu" -käskyä, näin saatiin vähän lisää välimatkaa. Edelleen myös harjoitellaan pelkästään hyppy ja istu ja sitten pallo lentää Hessun taakse. Tällä saadaan vielä lisää varmuutta istumiseen ja Hessu myös ajattelemaan kohta lentävää palloa, joten ei tule niin lähelle estettä. Eli tässäkin liikkeessä on nyt päästy kivasti eteenpäin.

Seuraamista hihnassa ja irti, keskityttiin edelleen käännöksiin ym. Seuraamispaikka Hessulla helposti liian edessä ja myös auraa (peffa ulospäin) jos on liian kierroksilla. Seuraamisessa olenkin nyt käyttänyt vain namipalkkaa, niin on hiukan keskittynyt paremmin. Kontakti on pysynyt kyllä hienosti, vaikka tuo seuraamispaikka hiukan "seilaa".

Jäävät (maahan ja seiso) on molemmat ihan AVO -kisakunnossa :) Otettiin kuitenkin kertaalleen nekin. Seisominenkin on nyt muuttunut varmaksi ja välillä edelleen loikin Heben ympärillä ees taas, hyvin Hessu seisoo silti.

Kaukossa otettiin vain sarjaa maasta - istu ja nami tai pallo lensi heti Hessun taakse palkaksi. Otettiin aika lyhkäseltä matkalta ja ihan ok meni.

Välillä Hessun kanssa tehtiin taas putkistoppeja ja PK-puolen A-estettä (että se olikin Hebestä kiva).

Ai niin, noudoissa ekalla kerralla pysähtyi taas mua katsomaan...mutta minä vaan tökötin kuin patsas paikallaan. Hessu sitten omatoimisesti päätti jatkaa noutoa ja siitähän tuli hurjat kehut ja palkka. Tämän jälkeen ei enää pysännyt kapulalle mentäessä vaan noudot, sekä myös kapulan pito ja luovutukset olivat hienot. Tehtiin myös metallikapulalla hyppynoutoja niin, että heitin kapulaa vinoon tai pystyyn ja hienosti Hessu haki ja hakeutui palatessa esteelle vaikka oli kuinka vinoon heitetty.

Tunnari -omaa myös etsittiin. Laitoin "oman" myös vieraiden kapuloiden joukkoon ja ekalla kerralla hienosti haisteli ja toi oman. Tämän jälkeen ei sitten onnistunutkaan, muuta kuin lisäohjeilla. Palattiin sitten etsimään vaan sitä omaa.

Paikkamakuuseen laitoin Hessun ihan toiseen päähän (jotta kentän toisen puolen treenihäiriö olisi mahdollisimman lähellä). Itse menin piiloon 4 minuutiksi. Katseli heijastuvan ikkunan kautta, miten Hessu makoili. Alkuun hiukan käänteli päätä taakse, kun toisella puolella oli äänekästä, mutta muuten ihan hyvin. Palkkasin maahan.

Loppuun narupalloleikkiä ja juoksemista Heben kanssa. Ihan loppuun opeteltiin uutta "kylki" rentoutusta. Eli Hessu käskyllä "kylki" menee kyljelleen ja samalla sitä kehun ja syöttelen nameja. Päästiin kerrankin lähtemään hallista ihan rauhoittuneina molemmat ;)

Huomasin sitten että oma koirakerho järjestää tokokisat helmikuussa (omillä jäsenillä etuoikeus osallistumiseen). Nyt sitten yritän saada Heben AVO-koekuntoon helmikuulle...saas nähdä kuin käy. Toisaalta saan parhaiten treenattua, jos on kokeet tulossa.

Tänään aamuruualla pihalla paikkamakuu (minä piilossa). Katselin auton ikkunan läpi ja hienosti laski päänkin maahan. Eilen iltaruualla sain noin 3 metrin päästä upeat maasta - istu - maahan - istu kaukot :) Mitenköhän sitä etäistyyttä nyt saisi lisää...