Koirankouluttajakurssi läpäisty ;)

Tein molemmille koirille esineruudun kahdella esineellä kotimetsässä. Tallasin n. 40 metriä syvän ja suhteellisen kapean kaistaleen. Oli hyvä vastatuuli alueelta lähtölinjalle. Esineenä pieni lasten hanska ja ranteeseen laitettava froteinen hikinauha.

Frodo

Frodolle tosi helppo alue ja ihan tarkoituksella, sillä viimeksi on esineruutuna ollut vaikea kisaruutu. Lasten hanska oli takalinjalla keskellä turpeen alle piilotettuna. Hikinauha oli suhteellisen edessä hiukan vasemmalla kannon alla.

Frodo toi ensimmäisellä pistolla takalinjan esineen. Toi hyvin perille asti ja palkaksi sai kehuja. Toisella pistolla tuli sitten hikinauha ja taas todella hyvin perille asti. Palkkana pallo, jonka kanssa leikittiin koko se aika, kun vietiin Milolle samat esineet samoihin piiloihin.

Milo

Esineet siis samat ja samoissa paikoissa. Ensimmäisellä lähetyksellä Milo kaarsi vasemmalle ja lähti jostain syystä taaksepäin haahuilemaan. Kutsuin pois ja lähetin uudelleen. Nyt lähti paremmin ja nosti takalinjan hanskan. Toi reippaasti, mutta pudotti maahan, kun jo istui edessäni. Pyysin nostamaan ja nosti esineen minulle käteen. Palkaksi kehuja ja makkaraa. Sitten lähetin uudelleen ja ei meinannunt lähteä, kutsuin takaisin ja lähetin uudelleen. Nyt lähti vauhdilla ja hyvin oli nenä auki, sillä oli juoksemassa toisen esineen ohi, kun haistoi sen ja parilla tarkennusympyrällä löytyi. Tullessaan eteeni, hiukan heitteli esinettä ja se putosi. Nosti itse minulle ja palkaksi pallo. Palloteltiin sen ajan, kun keräsin alueen kulmista merkit pois.

Frodolle oli erittäin helppo ja palauttava esineruutu. Milon kanssa täytyy muistaa jo ennen ensimmäistä lähetystä hiukan muistuttaa mistä olikaan kyse. Milo osaa kyllä käyttää nenäänsä hyvin ja on innoissaan, mutta selvästi oli hiukan epävarma, että oliko kyseessä henkilö- vai esinehaku. Tosi hyvin kyllä löysi esineet, sillä esineet olivat pieniä ja niin piilossa, että niitä ei voinut silmillä havaita.