Eilen oltiin Hessun kanssa Veikkolassa tokoilemassa (kerrankin tokoseuraa). Oli muuten upeapohjainen kenttä valoilla :) Alkuun toisen koirakon kanssa paikkamakuuseen siirtymistä seuraten (VOI -tyyliin), sitten hetki paikkamakuussa, perusasento, hetki paikallaan, "kehästä" pois siirtyminen ja vasta sitten palkka. Hessun kanssa siis yritän päästä siihen, että kulkee kuuliaisesti irti paikkamakuuseen, odottaa kuuliaisesti vierellä arvostelut ja siirtyy vielä pois "kehästäkin" kuuliaisesti ja vasta sitten palkka. Osa VOI-luokan  liikkeiden väleistäkin täytyy hulivili Hessun kanssa kyllä harjoitella todella varmaksi, ennenkuin uskaltaudutaan kokeeseen. Tehtiin pariin kertaan.

Sitten treenattiin yhtäaikaa toisen koirakon kanssa. Tehtiin Heben kanssa luoksetulo molempien pysähdysten kanssa, sivulle asti ja vasta sivulta vapautus lelulle (hieno). Sitten vielä sivulle jätetyn lelun kanssa luoksetulo, missä seisominen ihan mun edessä (innostin tulemaan tosi lujaa) hyvä stoppi ja vapautus lelulle.

Ruutua tehtiin ensin pari kertaa läheltä ja sitten pitkältä lelulle juoksuja. Liikkeestä istuminen (koko liikkeenä)  hieno. Sitten meni Hessu autoon odottamaan kun avustin toista koirakkoa.

Hessun vuorolla tehtiin "liikkurin" kanssa kaukoja. Läheltä ihan ok ja loppuun vielä pitkältä matkalta maasta - seiso, hetki seisomista ja vapautus takalelulle. Tehtiin myös tunnaria, misä ensin koemaisesti hieno (kapulat ringissä), tokassa sähläystä (kapulat rivissä), saatiin lopuksi kyllä onnistunut tunnari rivistä ja tehtiin sitten ihan  lopuksi vielä kapulat ringissä, mikä hyvä. Hessulle nuo rivissä olevat kapulat on vaikeimpia, mutta treeniä vain lisää. Pureskeli kyllä "omaa" ellen huomauttanut asiasta. Ei auta kuin treenata lisää!

Loppuun avustajan kanssa "täysillä ruutuun", saatiinhan siihen Hessuunkin lopulta vauhtia kun avustaja juoksi Hessua huutaen ja narupalloa heiluttaen ruutuun (minä pidin Hessusta kiinni) ja kun lelu oli ruudussa päästin irti. Tätä täytyy nyt tehdä joka kerta, kun vaan saan avustajan.

Lopuksi paikalle tuli vielä kolmaskin koira treenaamaan ja mikä oli kyllä ihmeellistä, niin Hessu ei haukkunut eikä edes ollut kiinnostunut näistä suht. vieraista koirista. Seisoskeli ja makaili vaan remmi löysällä mun jaloissa. Aika ihmeellistä meidän häirikkö Hebelle, mutta siis loistavaa :) Tänään kaarihallitokot Heben kanssa.