Torstaina Hessu pääsi toistamiseen koirauimala Sippuraan uimaan. Säät on olleet sateisia, tuulisia ja pimeää, joten on aivan ihana viedä Hessu lämpimään uimaan :) Siellä se nauttii ja väsyttää itsensä loistavasti. Hessu jaksaa uida täysillä sen puoli tuntia (käy ainoastaan välillä ravistamassa altaan reunalla). Minä heitän sille lelua ja Hessu noutaa onnessaan. Tuntia ei kyllä jaksaisi. Vanhuskoirille riittää ne lyhemmät lenkit, mutta Hessu tarvitsee enemmän toimintaa. Hessun uimatyyli on kyllä loistava, siitä tulisi kyllä varmasti hyvä Vepe -koira. 

Tässä ensimmäiseltä kerralta pari kuvaa (kännykällä ei kyllä oikein hyviä kuvia saanut).

WP_20141210_049.jpg

WP_20141210_045.jpg

Maanantaina oli meillä hallitokotkin, mutta ne meni ihan lekkeriksi. Hessu veti valtavat kierrokset, kun mukana oli kaksi vierasta koiraa (tai siis yksi ohjaaja, joka vaihteli kahden koiran kanssa). Nämä koirat olivat alusta puolituntia ja sitten loppupuolituntinen menikin Hessulta rauhallisemmin. Tässä yksi kuvakin, kun Hessu tekee lopputunnista kaverin kanssa paikkamakuuta.

WP_20141215_002.jpg

Hessun tokoilut on kyllä menneet välillä ihan mahdottomiksi, yleensä se sentään on hiljaa (ja keskittyy minuun), mutta viimeksi haukkui ja ulisikin kokoajan ja räyhäsi muille koirille ihan alusta asti. Tuntuu usein siltä, että en jaksa sen kanssa enää vääntää...räyhäämistä, haukkumista ja ryntäilyjä...ei kiva. Ikääkin Hesulla on ihan juuri 4 -vuotta!  Yritän saada Hessulle hierojankin, josko sen kiukkuisuus johtuisi jumeista, mutta vielä ei ole sopivaa aikaa löytynyt. 

Treeneissä tehtiin sitten loppuaika ihan vaan hömpötystä, eli Hessu istumaan ja noutokapula sen eteen. Sitten käsky "ota" ja kapulan kanssa A -este, hyppyeste, täyskäännös ja sama takaisin. Tästä eri variaatioita. Hessuhan tykkäsi ja päästeli täysillä. Saimpahan sen ainakin väsytettyä. Tehtiin me sitten lopputunnista (kun Hessun häiriöt olivat lähteneet) ruutuakin pariin kertaan ja vähän paikkamakuuta. 

Nyt alkoi kuitenkin loma ja varmasti tokoillaan kotipihalla...kyllähän se kotona osaa! Seuraava paimennuskertakin pitäisi varata, se taitaa olla ainoa paikka, missä Hessu on suht. rauhallinen (siis kodin lisäksi), eikä räyhää, vaan pystyy jopa treenaaman yhdessä toisten kanssa. 

Viimekerralla ratsitunnilla hypättiin esteitä, mikä oli jälleen tosi raskasta, mutta niin kivaa :) Eemeli yritti taas kaikkensa ja kyllähän välillä meni ihan hyvinkin. Vaikein tehtävä oli tiukan kulman jälkeen, este, mikä piti hypätä vinosti ja jatkaa suoraan ja hypätä myös seuraava este vinosti. Eli ratsastettiin suoraan, mutta esteet olivat vinossa. Pari kertaa Eemeli teki ihan jättihypyt tosi pitkältä (pysyin kyydissä), mutta muuten se meni ihan kivasti. Ratsastustunnin jälkeen oli ihanan lämpimässä kodassa tarjolla glögiä ja pipareita, nami! Ensi sunnuntaina on viimeinen ratsikerta, mutta varasin jo sitä seuraavallekin sunnuntaille lisätunnin.