tk2hessu-normal.jpg

Tänään starttasimme aamupävällä Hessun kanssa Inkooseen tokokokeisiin. Eilisen konsertin vuoksi vähäisiksi jääneiden yöunien vuoksi oli kyllä tämä emäntä hiukan väsyksissä. Pari kuppia kahvia onneksi piristi. Kentällä kävi aivan mielettömän kova tuuli, lähenteli jo pientä myrskyä (muovituolitkin lähtivät välillä lentoon). Hessua se ei kyllä tuntunut häiritsevän yhtään. Tuomarina Harri Laisi. Liikkeet normijärjestyksessä. Oltiin Hessun kanssa vuorossa kolmansina ja luokassa oli 5 koirakkoa.

1) Paikalla makaaminen = 8, tämä oli ihan painajainen..jo ennen kehään menoa sheltti uros murisi ja haukkui Hessulle, mihin Hessu vastasi samalla mitalla, mutta rauhoittui sitten. Kerrankin valmistelin Hessun paikkamakuuseen todella tarkasti. Tiukalla seuraamisella edellä menevän perässä kauniisti paikalle, perusasentoon ja katsekontaktissa. Hebe oli hyvin rauhallinen. Kaikki olivat jo paikoillaan, paitsi meidän vasemmalle puolelle tuleva koira. Jouduttiin ko. koirakkoa odottelemaan n. 5 minuuttia. Vihdoin koirakko tulee, tietysti vauhdilla, kun myöhässä. Kyseessä ko. sheltti, häntä pystyssä Hessua tuijottaen ja hiukan murahtaen. Tässä vaiheessa Hessulla meni kuppi täysin nurin. Ihan hirvee haukkuminen sekä Hessu että se sheltti. En saanut Hessuun mitään kontaktia ja olin aikeissa lähteä kehästä pois, kun liikkeenohjaaja määräsi sheltin ihan vasempaan reunaan ja meidät ihan oikeaan reunaan. Vähän Hessu vielä haukkui sielläkin, mutta asettui sitten sivulle rauhallisen beussin viereen. Maahan meni ensimmäisestä käskystä. Pysyi maassa, mutta tuomari sanoi Hessun olleen levoton (lähinnä se häntä oli pyörinyt ympyrää). Onneksi olen Hessun saanut ymmärtämään, että vaikka kuinka kiihtynyt olisi, sieltä ei saa nousta. Eli oli kuitenkin pysynyt. Oli myös hivuttanut hiukan vinoon tuomarin mukaan (joskin omasta mielestäni jäi vinoon jo maahan mennessään). Pysyi siis kuitenkin maassa ja 8 pistettä. Toisessa päässä yksi koira oli kävellyt eteenpäin ja noussut istumaan ja viereinen oli myös noussut istumaan. Muuten rauhallinen paikkamakuu.

2) Seuraaminen taluttimetta = 9, sain koottua itseni ja ilmeisesti myös koirani paikkamakuujärkytyksen jälkeen. Seuraaminen tuntui erittäin hyvältä, katsekontakti pysyi kokoajan, ei seilannut minnekään vaan paikkakin pysyi, käännökset hyvät, kuten myös perusasennot. En olisi paremmin osannutkaan, eikä mitään tietoa mistä meni piste. En nimittäin katsonut yksiäkään pisteitä kehän aikana, joten loppupisteet tulivat täytenä yllätyksenä.

3) Maahan meno seuraamisen yhteydessä = 9, piste meni varmaankin siitä, että Hessun kontakti herpaantui juuri ennen maahan käskyä (jäi katsomaan ohi menevää koiraa). Meni kyllä välittömästi käskystä maahan.

4) Luoksetulo = 9, tuli hyvällä nopealla laukalla, pysähtyi käsimerkistä (mun mielestä olisi saanut olla nopeampi tuo stoppi, mutta sehän meillä onkin työnalla), hyvällä vauhdilla loppuluoksetulo, eikä KOSKENUT!!!

5) Seisominen seuraamisen yhteydessä = 10, hyvä seuraaminen ja muutenkin liike tuntui hyvältä.

6) Noutaminen = 10, reippaasti ja kunnon ote kapulasta (kapulataistelu on tuottanut tulosta), oikein nätti sivulle tulo ja hyvä luovutus.

7) Kauko-ohjaus = 9, annoin sellaisen "puolikkaan" ylimääräisen käskyn, muuten oikein kauniit, eikä liikkunut milliäkään mihinkään suuntaan.

8) Estehyppy = 10, lähellehän estettä Hessu edelleen jäi, mutta ei koskenut ja teki oikein nätisti. Kerrankin myös tämä liike tuntui hyvältä.

9) Kokonaisvaikutus = 9, tuomari sanoi tykkäävänsä ;) Hessulla on hyvä moottori tehdä, tekee mielellään ja iloisesti. Käski tosin treenata paikkamakuuta myös pienempien koirien kanssa. Sanoi myös, että teen huomaamatta välillä pieniä vartaloapuja, kun selvästi yritän ottaa itse katsekontaktia koiraan tms. Tätä täytyy tarkkailla ja pyytää joku katsomaan tai vaikka kuvaamaan.

Tulos AVO1 183 pistettä, KP, luokkavoitto ja TK2 -koulutustunnus

Aika huimalta tuntuu, kun ensimmäinen etappi saavutettu Hessu Hulivilin kanssa.  Niin ja lupasin asettaa meille tavoitteen, että syksyyn mennessä olisi VOI -liikkeet jo aika hyvin mallillaan...kääk! Nyt alkaa kaukojumppa, jatkuu tunnaritreeni ja ruututreenit. Ostin Hessulle myös toisenlaisen metallikapulan, kun tuossa nykyisessä ne laipat pyörii ja on lähes irti.

Kohta ratsastamaan, onkin viimeinen tämän kauden ratsastustunti. Onneksi olen jo ensi viikosta varannut lisätunteja :) Taitaapi ensimäinen lisätunti olla 2 h maasto, ihanaa :)