Eilen otin Frodon hakutreeneihin. Ei tallattu kovin pitkää rataa, mutta vasen puoli oli erittäin haastava. Tiheää kuusikkoa alkumatka (sellaista mistä on ihmisenkin vaikea punkea läpi). Sitten metrin levyinen vuolaasti virtaava oja, jonka jälkeen pystysuora nousu ja sitten kalliota.

Frodo otettiin radalle viimeisenä koirana. Ensimmäinen lähetys vasempaan etukulmaan. Frodo lähti vauhdilla, mutta oli kaartanut ojan reunaa oikealle ja teki siis matalan piston. Toinen lähetys ja sama juttu. Kolmannella lähtikin sitten upeasti suoraan ja hienosti ojan yli ja jyrkkää pengertä ylös ja sieltä kumpareen takaa löytyi ukko. Rullan toi hyvin keskilinjaa eteenpäin, mutta pudotti mun eteen. Tajusi kyllä itse nostaa ja poikkeuksellisesti palkkasin juustopalalla rullan tuonnista käteen. Näytölle lähti erittäin kovalla vauhdilla ja päästin suosiolla menemään vapaasti ja itse könysin perässä. Frodo vapaana takaisin keskilinjalle.

Lähetys oikealle. Tämä oli mielestäni täydellinen pisto, ilmaisu ja näytölle meno :)) Frodo lähti vauhdilla ja teki erittäin kauniin laatikon. Ukko oli noin 20 metriä etukulmasta rataa eteenpäin. Rulla tuli upeasti rataa eteenpäin ja suoraan käteen (jee ei tiputusta). Annoin jälleen juuston palkaksi. Näytölle mentiin täysiä ja juoksin alkumatkan narussa ja päästin loppumatkasta irti. Frodo jälleen vapaana keskilinjalle.

Sitten lähetys vasemmalle. Frodo lähti hyvin ja kaarsi sitten melko pian jo oikealle, mutta suoristi sitten itse ja eteni hyvin ryteikön läpi, ojan yli, kiipesi kalliolle ja sieltä metsästä löytyi ukko. Rullakin tuli vauhdilla, mutta jälleen pudotti, mutta korjasi itse ja toi käteen. Annoin taas juustonpalan. Näytölle päästin suosiolla juoksemaan vapaasti ja itse taas konttasin rinnettä ylös perässä. Keskilinjalle taas vapaana.

Lähetys jälleen oikealle ja Frodo pinkaisi matkaan ja löysikin ukon todella pikaisesti takakulmasta. Palkaksi leikkiä lelun kanssa ja taistelua maalimiehen kanssa. Leikkivätkin pitkään ja hartaasti :) Frodo sai vielä riehua lelunsa kanssa kun kerättiin ratamerkit.

Heti hakuilun perään pidettiin esineruututreenit. Frodo otettiin ensimmäisenä radalle. Frodolle tehtiin voittajaluokan esineruutu. Minä olin tallaamassa aluetta, mutta en nähnyt esineitä, enkä tiennyt minne ne laitettiin. Alue oli rinnemaastossa ja ruudussa oli pari isoa kaatunutta puuta jurakoineen ja osittain hankalakulkuista. Ensimmäinen pisto kesti melko pitkään (Frodo kyllä juoksi ja etsi kokoajan) ja lopulta tulikin se ensimmäinen esine. Toinen ja kolmas tulikin sitten jo nopeammin ja Frodo sai namipalkan vasta kaikkien kolmen esineen jälkeen. Aikaa meni juuri se 5 minuuttia. Pitää taas muistaa treenata vierailla esineillä ja sellaisilla, joihin ei ole itse koskenut.

Olen erittäin tyytyväinen Frodon molempiin treeneihin :)) Ensi viikolla on meidän hakutreenit umppariradalla. Onkin vaikea valita, kumman sinne otan. Milolle tekisi umpparit hyvää ja voisi koittaa valmista alorataa, mutta Frodolle tekisi myös hyvää ottaa valmis avorata.

Milolle tulossa morsian kylään näinä päivinä ;)