Tänään treenattiin tottista ja ilmasuja kotipihalla.

Frodo

Ennen Frodon hakemista vein kongon eteenmenopalkaksi. Hain Frodon ja aloitettiin kisamaisesti seuraamisella, seurautin ensin noin 30 askelta suoraan sitten täyskäännös, kymmenen askelta ja pysähdys. Sitten taas eteenpäin kymmenisen askelta, käännöksiä ja kaartelua vasemmalla ja oikealle. Lopulta palattiin lähtöpisteeseen ja kehuin kisamaisesti. Seuraaminen meni todella hyvin :)

Sitten otin tasamaanoudon ja Frodo nouti hienosti ja laukkasi kapulan kanssa takaisin, luovutuskin oikein hyvä. Palkkasin kehuilla kisatyyliin.

Sitten otin seuraamista noin 20 askelta, täyskäännös, seuraamista kymmenen askelta, liikkeestä maahan ja itse jatkoin parikymmentä askelta ja luoksetulo. Frodo tuli oikein reippaasti ja suoraan eteen (hiukan tiiviimmin olisi saanut olla). Palkkasin kehuilla kisatyyliin.

Sitten otin seuraamista 15 askelta ja liikkeestä seiso, jatkoin itse parikymmentä askelta palasin koiran ohi ja lopulta sivulle. Tämäkin oikein hyvä ja palkat taas taputusta kisatyyliin.

Lopuksi eteenmeno (Frodo seurasi ihan mahtavasti 15 askelta ennen lähetystä) ja sitten amapaisi eteen ja vihdoin palkaksi se lempikongo!!! Kongolla pelattiin sitten jonkun aikaa.

Oikein hyvä tottiskimara Frodon kanssa.

Milo

Milo kohelsi jo tullessaan eikä olisi malttanut keskittyä. Ai niin, Milolle oli myös viety eteenmenolelu valmiiksi. Aloitin naksuttamalla sivulle tuloa ja siinä pysymistä. Tämä rauhoittikin jonkin verran ja Milo piti oikein hyvän katsekontaktin.

Sitten otettiin seuraamista, hyvin pitää kontaktia, mutta on edelleen ikävästi vinossa. Seurautin noin 20 askelta ja kun oli suhteellisen suorassa ja oikeassa paikassa palkaksi leikit narupallolla. Otin seuraamispätkiä pari ja myös käännöksiä vasemmalle. Otin myös lopuksi seuraamista ja liikkeestä istu (istui tosi hyvin) joten narupallo palkaksi heti.

Sitten otettiin nouto. Ensimmäisellä kerralla juoksi tullessaan kapulan kanssa ohi ja pureskeli kapulaa kuin mielipuoli :( Otin kapulan pois ja otettiin uudelleen ja tällä kertaa varasti (karjaisin että ei) ja Milo palasi takaisin sivulle. Istutin sivulla jonkun aikaa ja sitten annoin luvan noutaa. Nyt toikin suoraan eteen ja sain  palkattua, kun ei pureskellut.

Sitten naksauttelin taas sivulle ja siinä pysymistä. Lopulta käskin maahan ja kävelin itse noin 30 askelta. Seisoin hetken selkä koiraan päin ja palasin hiukan koiran ohi ja sitten sivulle ja namipalkat maahan. Tämä oli oikein hyvä.

Lopuksi otin seuraamista ja eteenmeno (ei lähtenyt ensimmäisellä). Pyysin uudelleen sivulle ja seurautin jonkun aikaa ja uusi lähetys, nyt lähti aivan täysillä ja palkaksi kongo, minkäkanssa leikittiin vielä lopuksi.

Milo on kyllä sellainen energiapesä ja höseltäjä että välillä tuntuu että menee treenaaminenkin ihan säheltämiseksi, vaikka kuinka yritän rauhoitella sitä (ja itseäni). No paikallamakuu onnistui tänään sekä liikkeestä istuminen meni yllättäen ihan nappiin. Täytyy iloita siitä, että edes joku onnistui ;)

Ilmasuja otettiin sitten hiukan myöhemmin

Frodon ilmasut

Frodon ilmasut uudella kiintorullapannalla. Ensimmäinen ukko hienosti ja rulla tuli eteen asti ja irrotus vasta käskystä. Toinen ukko meni yhtä hienosti. Lähti molemmille näytöillekin innoissaan. Autoin molemmilla noin kahdesta metristä sanomalla "pitää, pitää". Jatkan vielä auttamista jonkin aikaa ja sitten yritän häivyttää sen vähitellen pois.

Milon ilmasut

Milon ilmasut irtorullilla. Ekalta ukolta tullessaan pudotti rullan mun jalkoihin ja uusi lähetys, nyt rulla tuli minulle asti. Tokalla ukolla toi minulle asti, samaten kolmannella. Näytölle lähtee kyllä ihan reippaasti, mutta silti kaipaisin siihen näytölle lähtöön lisää "sähäkkyyttä" ja tietysti Milo häseltää siinä näytölle lähdössäkin aina jotain ylimääräistä. No, ehkä se siitä asettuu kun tarpeeksi treenataan.