paikkis-normal.jpg

Kuva eilisistä hallitokoista, kun ollaan juuri tultu piilosta ja kävellään kohti koiria (Hessuli oikeassa reunassa).

Meitä oli siis 4 ohjaajaa (treenattiin kaikki samaan aikaan)  ja kahdella ohjaajalla 2 koiraa ja yhdellä 3, eli Hebe sai extra hyvät häiriöt. Ihmettelen kyllä Hessua suuresti, sillä se ei edes huomannut (tai oikeampi sana noteerannut) kun koirat vaihtuivat tai muutenkaan muita koiria. Toisessa paikkamakuussa (oli kahdestaan toisen koiran kanssa) hiukan yritti flirttailla häntä pyörien, mutta uskoi, kun komensin. 

Aloitettiin paikkamakuulla, minne mentiin irti (puolessa välissä matkaa palkkasin Hessua pienellä namilla, kun meni niin hyvin). Oltiin kaikki piilossa noin. 4 min. Hessulla se pää meni kyllä välillä alas ja taas ylös (vähän myös haisteli), mutta muuten ei hievahtanutkaan. Takasin tullessa kyllä ennakoi sivulle nousemista reippaasti, joten laitoin pariin kertaan takaisin maahan, kävelin uudestaan taakse ja palkkasin maahan. Vasta kun teki oikein rauhassa käskytin istumaan ja "mukana" käskyllä pois "kehästä" ja sitten palkka :) Oi kumpa se aina kulkisi nuo siirtymisetkin noin hienosti, se ei oikeasti edes viitsinyt katsoa muita koiria. 

Sitten tehtiin ruutuun juoksuja pitkältä (ruudussa lelu). Ensimmäisellä kerralla KARKASI täysillä ruutuun. Sen jälkeen kyllä malttoi paremmin. Otettiin myös läheltä ruutuun lähetyksiä (ruudussa seiso), eli varmistettiin paikkaa. Nyt kun ollaan treenattu nettikurssin läksyjä eli ruudussa maahanmenoa, niin pariin kertaan tarjosi itsenäisesti seisomisen jälkeen maahan menoa, mutta en nyt puuttunut siihen. Pääasia oli se oikea kohta. 

Sitten taidettiin tehdä puu- ja metalikkapulalla hyppyjä. Hienosti meni muuten, mutta minä olen surkea kapulan heittäjä. Ehkä vasta kolmannella sain sen metallikapulan lentämään tarpeeksi pitkälle. Myös metallilla tasamaanouto, joka hyvä. Liikkeiden välit treenattiin myös, eli "mukana" käskyllä puikkelehdittiin muiden välistä aina hakemaan, viemään, vaihtamaan ym. kapulaa. Hessun jätin istumaan "kehän" puolelle kun hain esim. lisää nameja jne. Olipa todella hyvät siirtymiset :)

Sitten tehtiin pariin kertaan kierron kautta maahanmenoja (niin, että minäkin heittäydyin maahan). Tämä lienee ainut keino, että saan edes vähän nopeutta lisää. Hessu tekee niin hitaasti yleensä nuo maahan menot. Kaukojen seiso-maahan-seiso olivat loistavat läheltä ja hiukan pidemmältäkin, niitäkin on nyt nettkiurssiläksynä tehty entistä enemmän. Tehtiin myös seiso-istu-seiso. Alkuun liikutti toista takajalkaa istumaan mennessä,  mutta loppuun saatiin pari hienoa onnistumista. 

Erikseen treenattiin peruutusta eli "per" käskyllä Hebe peruuttaa minusta poispäin. Nyt rupeaa jo sujumaan metrin matka :) Ja minä kun olin niin varma, että Hessu ei ikäpäivänä tätä oppisi. Lisää siis vaan treeniä. Sivulla peruuttamisissa jo pari tosi nättiä ja suoraa pätkää, niistä heti palkka. Muutkin siirtymiset hyvät. Pitempää seuraamista ei nyt tehty, kun keskityttiin niihin liikkeiden välisiin siirtymisiin ja niissä tuli sitä "mukana" -seuraamista niin paljon.

Liikkeestä istuminen hieno, ei mitään ongelmaa, vaikka toisella puolella tehtiin noutoa ja toisella puolella luoksetuloa. Ihan vähän tehtiin myös kasia jalkojen ympäri, jalkojen välissä seuraamista, kylkeä ja kieri -temppua. Loppuun vielä kierrä käskyn jälkeen frisbeen heittoa. 

Halliin tullessa Hessu oli jo aika korkeassa vireessä (alkuun liiankin ja hiukan pomppi ja yritti hampailla näykkiä mun hihaa). Tästä kun sain sen hiukan asettumaan oli vire kyllä mahtava. Lisäksi pitkästä aikaa ihan vaan perusmakkaraa palkkana (kun omatekemät namit olikin pakkasesta loppu). Eli tässä taas muistutusta, että sitä palkkaa pitää tarkistaa / arvottaa koiralla aina välillä. Myös sekä koiran että ohjaajan viretila on tärkeä. Yleensä aina jännitän vieraiden koirakoiden kanssa, jos Hessu lähtee niiden luo (ei kyllä ole koskaan lähtenyt) ja nyt unohdin jännittää, joten heti Hessukin oli ihan rentona ja innoissaan. 

Nyt on useampi ihminen sanonut (ja itsekin olen siihen kiinnittänyt huomiota), että Hessun turkki kiiltää ihan hurjasti. Olen ilmeisesti ainakin onnistunut sen ruokkimaan oikein ja tasapainoisesti (mikä ei ihan itsestään selvää raakaruokinnan kanssa ole). Painokin on nyt pysynyt Hessulla hyvänä ja se tuntuu jaksavan enemmän :) Milolle olen yrittänyt saada vähän painoa lisää (vaikka se pitääkin pitää hoikkana leikattujen polvien takia). Frodon on nyt ihan sopivassa painossa. 

Ai niin tehtiinhän me tunnariakin. Pyysin vieraan ihmisen hipelöimään muut kapulat ja sitten Hessu sai etsiä sitä omaa. Alkuun toi TAAS kaksi kertaa vaan jonkun, mutta sitten nenä aukesi ja 3 viimestä kertaa toi hienosti oman. Välissä vaihdoin kapulatkin, kun nosteli ja kuolasi niitä muita niin paljon. Ihan loppuun pelkästään piilotetun oman etsiminen.

Hessun VOI-luokan nettikurssi tosiaan alkoi viime viikolla. Ensimmäinen aihe on maahan meno (eri liikkeissä, eli luoksetulossa, ruudussa ja kaukoissa). Läksyjä tuli kohtalaisen paljon. Kaukojen osalta on jo tosi hyvällä mallilla. Ruudussa maahanmenossa on ongelmana hidas maahan meno, jolloin Hessu myös hiippailee eteenpäin. Tässä video meidän ongelmasta: 

https://vimeo.com/85348370

Tämä ongelma siis työllistää meitä eniten, mutta saatiin hyvät ohjeet ja on nyt aloitettu tämä ihan alusta. Luoksetulon maahanmenojakin olen tehnyt kierron kautta ja vielä tosi suurilla avuilla ja lähelle. Tässäkin tarvitaan paljon lisää toistoja ja apujen häivytystä. Eli nettikurssi alkoi meidän osalta juuri sillä ongelmalla, mutta hyvä niin :)

Yöllä on tullut (ja tulee edelleen) lunta TODELLA paljon, eli lumitöitä tiedossa. Koirat olivat jo aamulenkillä lumesta ihan tohkeissaan :)