Hessun kanssa eilen kotipihalla pikkutreeniä. Hebe oli sopivan rauhallisella mielellä, niin istuin sen viereen ja namin avulla jumpattiin maasta - seiso, maasta - seiso sekä maasta - seiso - maahan, maaasta - seiso - maahan. Nyt maltoimme molemmat olla rauhallisesti ja liike meni ehkä parahiten mitä millään treenikerralla aiemmin. Takajalat eivät liikkuneet missään kohtaa, mutta alkuun seiso - maahan mennessä etujalat hiukan. Jäi kuitenkin hyvä fiilis, josko me nyt saatais tämä jumppa toimimaan. Lopuksi maasta - istu - maahan - istu  20 metrin päästä, hienosti!! Eli tuo matka ei ole meille mikään ongelma, mutta seisomisen lisääminen näihin vaihtoihin vaatii vielä paljon treeniä.

Tämän jälkeen tunnaritreeniä. Ensin kaksi kertaa "oman" hakemista todella vaikeista piiloista. Ensimmäisellä kerralla Hessu sai tehdä oikeasti nenätyötä, että löysi. Tähän perään sitten kasa kapuloita maahan. Nyt asettelin kapuloita jo vähän suorempaan ja isommilla väleillä. "Oma" piiloon näiden taakse (hyvin piilossa). Hessu juoksi ensin kapulapaljouden luo, mutta kerrankin koskematta nenällä tai tassuilla rauhassa haisteli kapuloiden yläpuolelta, ja kun omaa ei löytynyt jatkoi ympäristöön. Myös minä maltoin olla hiljaa ja vähitellen pienentämällä rinkiä Hessu saapui nenänsä perässä "oman" luo ja toi minulle (YES). Seuraavaksi "oma" täysin esillä ja lähes mukana muiden kapuloiden joukossa. Hienosti Hessu taas rauhoittui kapuloille ja löysi lähes heti "oman" ja toi hienosti. Loppuun vielä yksi pelkästään sen "oman" etsiminen piilosta. Hyvältä näyttää nyt tämäkin liike, täytyy vaan edetä maltilla. "Oman" pureskelua luovutuksessa esiintyi, mutta puutuin siihen kuten noutokapulankin kanssa, eli vedin kapulasta ja jos ote irtosi se putosi. Loppuluovutuksissa Hessulla oli jo tiukka ote, jolloin pureskelu väheni. Helposti se kyllä vielä pyöräyttää  kapulaa suussaan ennen luovutusta, kun on tulossa sivulle. Eli tässäkin liikkeessä on kyllä vielä paljon työtä ihan kokonaisuutena.

Sitten vielä tehtiin ruuutua. Pari kertaa kävin taputtamassa ruudun keskikohtaa ennen lähteystä, mutta sen jälkeen lähettelin Hebeä eri matkoilta "ruutu", kun ruudussa "hyvä" ja pallo lensi palkaksi jne.  Vain kahteen kertaan "ruutu", "hyvä" ja "maahan" ja pallo palkaksi. Edelleen tarvitaan lisää varmuutta ruutuun hakeutumiseen. Hessu saattaa vielä mennä merkille tai jopa ennakoida maahan menoa ruudun eteen. Pallopalkalla saatiin kyllä mukavasti vauhtia ja suurempi prosentti oli kyllä onnistumisia, eli suoraan ruutuun :)

Ennen ruokaa Hessu oli paikkamakuussa. Hienosti, rauhassa ja pää maassa. Lisää häiriötreeniä halutaan, mistähän löytyisi treenikaveriksi pikkukoiria, saisi olla vaikka kovasti haukkuviakin.

Olen kuullut, että tokosäännöt muuttuisivat jo peräti ensi vuoden alusta. Olisi kyllä todella kiva tietää, millaiset uudet säännöt ovat?

Mutta on kyllä kiva treenailla näitä suht. uusia VOI -juttuja  :)