Lähdin Frodon kanssa ihan vieraalle kentälle tänään tokotreeneihin. Meillä oli kentällä treffit toisen koirakon kanssa. Rakennettiin kentälle ensin ruutu merkit (pienet vihreät kukkaruukut), luoksetulomerkit (punaiset tötteröt) ja ohjatun noudon pysäytysmerkki. Kenttä oli todella iso, vieressä pelattiin jalkapalloa, mopoja ja vieraita koirakoita pyöri välillä ympärillä. Hyvää häiriötä!

Aloitettiin kaksikon paikallamakuulla. Koirat vierekkäin maahan ja me lavan taakse piiloon. Ei oltu kovin pitkään, kun ei ollut kukaan katsomassa koiria. Palkattiin molemmat maahan. Hyvin meni.

Sitten otettiin kentälle Frodo. Ihan aluksi pieni pätkä seuraamista, pari täyskäännöstä ja perusasentoa. Oikein hyvä.

Aloitettiin sitten luoksetulolla. Ekalla kerralla seisomaan pysähtyminen pitkäksi, muuten ok. Otin uudestaan ja nyt ennakoi pysähtyen ilman käskyä. Otin tähän väliin yhden suoraan luoksetulon niin, että Frodo näki minulla lelun ja Frodo tulikin täysillä. Sitten uudestaan pysäytys, nyt oikein hyvä ja lelu lensi palkaksi. Sitten vielä lopuksi täydeltä matkalta suora luoksetulo, oikein vauhdikas.

Sitten lähetys ruutuun kisamaisesti. Frodo meni hyvin ja jäi käskystä ruutuun seisomaan. Menin palkkaamaan ruutuun (Frodo seisoi kyllä aivan ruudun etureunassa, vaikkakin sisällä ruudussa). Otin vielä samanlaisen ruutuun ja nyt annoin seiso -käskyn oikeassa kohdassa ja Frodo seisoi kauniisti keskellä ruutua, palkka kuten ekalla. Sitten laitettiin Frodon kanssa lelu ruudun takareunaan ja palattiin merkille mistä lähetys ruutuun ja vapautus suoraan lelulle. Oikein sujuvaa ruutua Frodolta.

Kaukokäskyt liikkeenohjaajan avulla (lelu takana). Yllättävän hyvin, eikä juuri edistänyt. Lopuksi vielä namin kanssa maahan - istu treeniä, jotta vahvistuu se oikea tyyli nousta istumaan (takapää ei liiku). Jouhevsti siis kaukotkin. Sain hyvän neuvon, istu -käskyn käsimerkiksi ja sehän toimikin. Eli käsimerkki pitää antaa samalla tavalla, kun harjoitellessani läheltä maasta - istu sarjaa, en edes itse ole tajunnut, että teen lähelä erilailla, kuin pitkällä. Kokeiltiin ja niinhän se toimi hienosti, vau!

Sitten otettiin ihka ensimmäistä kertaa ohjattua noutoa. Tehtiin niin, että vein Frodon merkille seisomaan. Sitten vein kaartaen oikealle kapulan, palasin kaartaen omale paikalleni (noin 5 metriä Frodosta). Lähetin käskyllä "oikea" ja käsimerkillä ja Frodo lähtikin hienosti ja toi minulle kapulan. Kehuin jo kun oli matkalla. Otettiin vielä uusiksi pitemmillä matkoilla ja aivan loistavasti tämäkin. Nyt rupean treenaamaan tätä myös meidän ohjatuissa tokoissa ja isäntä saa rakentaa minulle omat ohjatun kapulat :) Sain oikein hyvät neuovot miten jatkaa tätä treenaamista.

Lopuksi otin vielä vieraalla metallikapulalla noudon ja se oli oikein hyvä ja suora sekä tiivis luovutus. Odotin melko pitkään ennen irti -käskyn antamista. Palkaksi lensi lelu.

Olipa hyvä treeni, kiitos treenikamulle :)