Hessun kanssa ollaan ahkerasti tokoiltu. Maanantaina oli Sennin tokot ja tiistaina Sirken tokot. Torstaina kävin ihan yksikseni sisähallissa tokoilemassa tunnin. Keskiviikkona oli Hessulla lenkkipäivä ja perjantaina lepopäivä. 

Sennin tokoissa tehtiin VOI ja EVL paikkamakuita, meni tosi hyvin koko ryhmältä (kukaan koira ei erehtynyt / hämääntynyt muiden käskyistä). Tämän jälkeen yksitellen tunnari (oli Hessulla hieno) sekä luoksetulot (tehtiin nyt VOI -tyyliin). Hessu pysähtyi yllättävän hienosti. Ensin koko liikkeenä ja sitten niin, että pysästä Senni heitti takapalkan. Lopuksi tehtiin vielä eteenmenoja (EVL:n merkitöntä merkkiä varten), hyvin Hessu lähtee vaikka ei olisi palkkaakaan. Tehtiin niin, että sai ensin juosta suoraan etupalkalle ja myös niin, että pysäytin Hessun ja sitten Senni vasta heitti palkan. 

Muiden vuorolla Hessu teki myös VOI -ruutua ja ohjattua. Ohjatussa vähän taas vasen puoli takkusi, mutta kun päästiin vauhtiin meni hyvin.

Kuvassa Hessu odottelee omaa vuoroaan Sirken tokoissa.

WP_20150825_001.jpg

Aloitettiin koemaisella ohjatulla noudolla. Tehtiin molemmat puolet ja Hessu teki tosi hienosti ja hyvällä vauhdilla / ilmeellä. Niin ja toi vielä ne oikeat kapulatkin. 

Ruutu onnistui myös kokonaisuudessaan ja sitten vielä treenattiin sitä ruudussa seisomista, kun vähän ennakoi maahan menoa. Eli Hessu lähetetään ruutuun seisomaan ja minä teen kävelyosuuden niin, että Hessu seisoo ja sitten menen palkkaamaan ruutuun. Luoksetulo oli jälleen hyvä, kertaalleen kokonaan ja toinen niin, että Sirke heitti takapalkan, kun oli pysännyt. 

Seuraamisen peruutukset olivat hienot, vaikka minä onneton tallasin Hessun varpaillekin..huoh. Jotenkin vaikea itse pysyä tasapainossa tuossa peruutuksessa, kun yrittää huomioida myös koiran touhuja. 

Treenattiin myös sitä merkitöntä merkkiä, vanhojen tapojen lisäksi niin, että Hessun nähden vietiin pitkälle etupalkka. Sitten lähetys eteen ja käsky "seiso" ja sitten tuleekin narupallo palkka minulta :) Tämä olikin hyvä treeni, Hessulla luja vauhti (alkuun ei kyllä meinannut pysähtyä seisomaan), mutta kun tajusi, että palkka voikin tulla minulta rupesi tulemana hyviä stoppejakin. Välillä sitten taas pääsikin sinne etupalkalle. 

Yhteispaikkamakuuta tehtiin ensin VOI -tyyliin. Hessu nousi siinä vaiheessa istumaan, kun minä lähdin rymistelemään metsään piiloon (meni kyllä maahan, kun huusin). Tämän jälkeen ei ongelmia. Hyvin kuunteli "minun" käskyt vaikka muut käskyttelivät ympärillä. Takajalkojen nykimistä taas ilmaantui, mutta kun Sirke näytti miten Hessu pitää saada jo alkuun makaamaan, niin sitä ei tullutkaan. Eli jos Hessu rojahtaa maahan liian pitkänä, se jossain vaiheessa nykäisee jalat allensa, mutta jos sen saa jo alkuun tiiviimpänä maahan (jalat tiukasti alla), ei nykäisyjä tulekaan. Tähän täytyy kiinnittää huomiota! EVL -tyylin paikkiksessa ei ollut mitään ongelmia. 

Torstaina hallilla tein Hessun kanssa kaikki VOI -liikkeet läpi (paitsi paikkista), toki Hessu oli välillä makuussa, kun rakentelin ratoja. Kaikki toimi kyllä tosi hienosti, ainoastaa kaukoissa tuli alkuun etenemistä (piti ihan laittaa namit takapalkaksi, tällöinhän Hessu tietty osasi). Koska VOI -liikkeissä ei muuten tarvinnut junnata rakensin EVL-kierto, pysä, nouto, hyppy -liikettä varten radan. 

WP_20150827_002.jpg

Ihan alkuun, kun lähetin Hessun pelkästään kiertämään se kiersi tuon vasemman kapulan takaa (onkohan se virhe?). Tein sitten pari kiertoa lähempää ja kävin näyttämässä merkkiä, niin rupesi kierrot onnistumaan hienosti suoraan. Tein liikkeen kaksi kertaa myös kokonaisena (molemmat suunnat) ja TADAA, Hessu osasi :) Se tuli myös lopun kauniisti sivulle. Pysät oli seisominen ja maahan, ensikerralla sitten taas istumisella (istumisessa olen käyttänyt myös käsimerkkiä). 

Torstaina sitten kipeytyi oma jalka siihen malliin, että en saanut yöllä nukuttua ja perjantaina pääsin vain klenkkaamalla eteenpäin. Ei auttanut muu, kuin mennä kiltisti fyssarille, lääkärille ja sitten apteekin kautta kotiin. Sain todella vahvan tulehduskipulääkekuuriin (onneksi lyhyen) sekä määräyksen lepuuttaa jalkaa (jalka on myös nyt teipattuna). Fyssarille pitää mennä vielä uudelleen (kotitehtävät tehtynä). Kyseessä lienee lihaskalvon kiinnityskohdan tulehdus jalkapohjassa. Ihan kiva, kun olisi pitänyt treenata niihin viikon päästä oleviin tokokokeisiin. Hessulle tulee nyt ylimääräisiä vapaapäiviä, yritän kuitenkin käydä ensi maanantain Sennin tokot ja tehdä niitä kaukoja kotona. Viime yön nukuin kuin tukki, lääke poisti kivut ja myös väsytti. Tämän päivän pidän jalan kuitenkin täysin levossa ja huomenna sitten kivun mukaan jo liikkumista. Ratsastamaan saan mennä (jos vain pystyn), ratsastus ei taida onneksi rasittaa tuota kipeää kohtaa. 

Ai niin viime viikolla oli ratsuna taas Hessu -hepo. Taidettiin tehdä ihan perusjuttuja, Hessu oli ollut jo hyppytunnilla ja vaikutti tosi väsähtäneeltä, mutta kyllähän se sitten loppua kohden piristyi. Enää pari viikkoa Muhun ratsastusreissuun (joka meinasi minulta jäädä tällä kertaa väliin). Toivottavasti tämä minun koipi tulee siihen mennessä täysin kuntoon!!