Eilen taas molemmat otukset mukana treeneissä. Frodolla on nyt hieno koiran turvavyö (kiitos Eveliina), joten takapenkillä on turvallisempi matkustaa. Milo on niin iso, että molemmat eivät takaosaan mukavasti mahdu.

Olikin oikein painostavan kuuma keli, joten molemmat pääsivät ihan alkuun kunnolla uimaan.

Sitten aloiteltiin Frodon kanssa tokojutuilla. Alkuun pelkästään merkki, sitten merkki ja ruutu (ruudussa valmiina pallo). Sitten koko liike kisamaisesti ja nami palkaksi kun oltiin jälleen perusasennossa. Tein vielä suoraan ruutuun lähetyksiä ja kävin palkkaamassa kun seisoi ruudussa. Ruudun eri sivuilta (läheltä) lähetyksiä ruutuun ja kun seisoi aivan keskellä, lensi pallo palkaksi. Lopuksi vielä merkki + ruutu ja pallo palkkana ruudussa.

Sitten siirryttiin ohjattuun noutoon. Ensin pelkkää merkkiä pariin kertaan (yritti ekalla varastaa suoraan kapulalle). Sitten merkki ja oikea kapula(hienosti). Sitten tehtiin taas pelkkä merkki ja lopuksi merkki ja vasen kapula. Kun Frodo oli tulossa kapulan kanssa, otin sen lempipallon esiin ja vähän vingutin, tulihan vauhtia Frodolle :) Lopuksi ko. pallo palkaksi.

Luoksetuloja tehtiin seuraavaksi. Seisominen meni aikamoisen pitkäksi ekalla kerralla, joten tein seisomiset niin, että pysäyttävässä kädessä oli pallo ja heti kun Frodo pysähtyi seisomaan, lensi pallo sen taakse palkaksi ja vapautus. Tämä auttoikin ja saatiin yksi hieno luoksetulo kaikkine pysähdyksineen. Sitten tehtiin vielä täysillä suora luoksetulo ja Frodo sai juosta suoraan pallon perään.

Kaukokäskyistä 30 metri päästä vain maasta - istu ja vapautus takapalkalle.

Sitten kävin uittamassa Frodoa yksin ja se sai uida ja noutaa vedestä pitkään.

Frodo pääsi uimisen jälkeen huilaamaan ja Milo kentälle. Tein Milon kanssa jäävät (liikeestä istu ja liikkeestä maahan). Etenin molempien jälkeen 30 metrin päähän ja käännyin koiraan päin. Olin pitkään paikallaan ja palasin Milon luokse ja siellä palkka. Tällä kertaa Milo jaksoi pysyä hyvin paikallaan.

Eteen tuloja ensin läheltä (nami tuli palkaksi mun suusta) ja vähitellen pidensin matkaa. Tällä kertaa meni jo sujuvammin, eikä Milo pyrkinyt laisinkaan sivulle vaan tuli tiiviisti eteen odottamaan namia. Hyvä juttu! Tein yhden täysmittaisenkin luoksetulon niin, että jätin Milon makaamaan ja tuli myös tässä suoraan eteen :)

Tein sarjassa sivulle siirtymisiä edestä sekä ihan perusasentoon siirtymisiä,  kun Milo haahuili muualla. Paremmin rupesi nämäkin sujumaan. Välillä tarvittiin kyllä kaksi käskyä ja se kiemurahyppy on edelleen välillä mukana sivulle siirtymisissä. Ei auta kun treenata lisää ja yrittää häivyttää apuja...

Välillä Milo suoritti pakallamakuuta, kun muut treenasi. Milo oli myös Topin ja Mikin kanssa tokopaikallamakuussa ja meni hienosti. Miloa ei muut koirat kiinnostaneet. Kun Milo oli yksin paikallamakuussa piippasi se hiukan siinä vaiheessa, kun Topille heitettiin palloa ja Mikille noutokapulaa (pysyi kuitenkin).

Seuraamista tehtiin myös kahden koirakon häiriössä ja ihan hyvin Milo keskittyy. Pari noutoakin tehtiin ja meni hyvin ilman pureskelua (vieraalla kapulalla).

Tähän väliin pääsi Milo uimaan yksin ja pitkän kaavan mukaan :)

Sitten vielä yksi paikallamakuu ja lisää noutoja. Lopuksi tehtiin Milon kanssa ohitustreeniä Haran & Lauran kanssa.  Ei haukkumista eikä mitään ja ohiteltiin mahdollisimman läheltä. Laitoin Milon myös kiinni ja menin itse piiloon. Hara ja Laura ohittelivat, mutta Milo oli vain katsonut mun perään. Ohiteltiin myös vuorostaan Haraa, kun Laura oli piilossa. Hienosti tämäkin.

Lopuksi pääsi Frodo tekemään vielä kaukot (eipä ole pitkään aikaan tehnyt näin hienoja kaukoja, dummy olikin oiva takapalkka :). Kaukojen jälkeen liikkeenohjaaja Eveliinan kanssa yksi tunnari, joka HIENO ;)

Sitten ei enään jaksettu treenata ja lähdettiin kotiin. On se vaan oikeesti aikamoisen raskasta kahden kanssa treenata.

Jännittää....Frodon kisat lähenee....!