Olipa erikoinen kisaviikonloppu meillä Frodon kanssa.

Lauantain kisoissa voittajaluokka tehtiin kolmea liikettä lukuunottamatta pienessä kehässä, joka oli erotettu oranssilla "reikäverkolla" maneesin päähän EVL:n ihan oikean kokoisesta kehästä. Meidän kehä oli leveydeltään ihan ok (koko maneesi), mutta pituudeltaan varmaan joku 8 - 10 metriä. Aloitettiin paikallamakuulla ja koirathan olivat melkein nenä kiinni seinässä (pystyi siinä ehkä neljä askelta ottamaan koiran sivulta suoraan). Paikalla makuun aikana takana olevassa kehässä EVL:n koirat tekivät ruutuun juoksua. Ohjaajat menimme ulos piiloon. En tiedä mikä Frodolle tuli, mutta tuomari kertoi että oli noussut seisomaan heti kun hävisin näkyvistä, eli liike nollille.

Itse en oikein päässyt kisafiilikseen tässä minikehässä. Mokasin hyppynoudon, sillä kapula oli tosi kevyt (taisi olla sellainen ohjatun noudon kapula) ja kun sen heitin niin sehän "leijaili" ainakin viisi metriä esteen vasemmalle puolelle. No Frodohan tietysti kiersi esteen tullessaan takaisin ja liike nollille. Muut liikkeet Frodo tekikin ihan omiaan ja tuijotteli ihmeissään sitä ihan vieressä olevaa oranssia verkkoa. Ohjekirjasta luin että tokokokeen minimikehän koko pitäisi olla 20 x 30 metriä. Jollekkin tytölle tästä mainitsin (ei ollut meidän luokassa kisaamassa vaan katsomassa) ja hän tokaisi minulle takaisin jotenkin, että "Turha sitä on kehää syyttää, kun koira ei kerran osaa". Okei, näinhän se on, mutta olen kyllä sitä mieltä, että sääntöjä pitäisi noudattaa sekä kisaajien että järjestäjien. Ystäväni, joka toimii liikkeenohjaajana kertoi minulle myöhemmin, että myös ohjatun noudon kapulan käyttäminen muissa noudoissa on sääntöjen vastaista.

No loput kolme liikettä päästiin tekemään siihen kunnon kehään. Frodo olikin heti paremmin kuulolla. Ruutuun lähettmiskohta oli kurjasti niin, että aurinko paistoi silmiin, niin että koko ruutua ei nähnyt (ei nähnyt varmaan koirakaan). Frodo lähti hyvin, mutta en oikein nähnyt kuinka ulos ruudusta se jäi ja yritin sitä ohjailla, no Frodo palasi sitten luokseni ja liike nollille. Luoksetulon mokasin itse, jätin jossain mielenhäiriössä Frodon istumaan...muuten luoksetulo oli kyllä hyvä ja liike jälleen nollille.

Saatiin peräti SEITSEMÄN NOLLAA, minkä en olisi uskonut edes olevan mahdollista. Ainoastaan metallinouto 9, seuraaminen 6 ja yleisvaikutelma 6.

Voitte vaan arvata mitkä fiilikset oli sunnuntain kisoja ajatellen, kisat siis samassa paikassa.

Sunnuntain kisojen järjestelyt olivatkin sitten ihan eri luokkaa, koko upea maneesi käytössä ja hyppynoudossakin oikea noutokapula :)

Paikallamakuu jälleen nollille. Tuomari kertoi että puolessa välissä aikaa, Frodo oli päättänyt lähteä haistelmaan hiukan eteenpäin makuupaikasta ja oli jopa vähän raaputtanut maata. Siinähän se sitten seisoi, kun tultiin piilosta. Sain kyllä tehdä hommia, että sain itseni koottua sen eilisen ja tämän paikallamakuun jälkeen siihen meidän koitokseen. Oltiin vielä toiseksi viimeisiä omassa luokassamme.

Kun päästiin Frodon kanssa vihdoin kehään, oli meillä todella kivaa :) En edes kerinnyt katselemaan mitä saatiin, vaan keskityin Frodoon ihan täysillä. Kaikki liikkeet meivätkin todella hyvin ja saatiin peräti 255 pistettä. Harmittava YKSI PISTE jäätiin ykköstuloksesta! Mielessäni jossittelin, että jos se meidän aina niin varma paikallamakuu olisi onnistunut olisi pisteitä tullut 295! No se on helppo jossitella näin jälkikäteen.

Eniten lämmitti ruudusta 10, kaukokäskyistä 9 ja tunnarista 9!!!

Paikallamakuujuttua olen miettinyt ja joko asiaan vaikutti se että mentiin molemmilla kerroilla ovesta ulos (liekö se ollut Frodolle liikaa, kun on kova minun perääni) tai sitten Frodolle oli liikaa se lauantain minikehä missä seinä nenän edessä ruutuun juoksevat koirat aivan selän takana ja minä vielä lähdin ulko-ovesta ulos. Herkkänä otuksena se takuulla vaikutti myös sunnuntain paikallamakuuseen, vaikka kehä olikin silloin aivan loistava. Nyt sitten seuraavissa maneesitreeneissä yritetään muistaa ottaa paikallamakuu niin, että mennään ovesta ulos. Ja sitten jatkan palkkaamista maahan.

Sekavat tuntemukset jäi näistä kisoista peräkkäisinä päivinä huonoin tulos ikinä ja VOI -luokan paras tulos ikinä. Pisti kyllä miettimään, että miten jatketaan.

Frodolla kävi sunnuntaina "naisvieraita" toivotaan, että edes jotain saivat aikaiseksi ;)