Eilen olikin taas vuorossa Milon maneesitokot. Otettiin kaikkien koirakoiden luoksepäästävyys ja yhteinen paikallamakuu heti alkuun. Koirakoita oli yhdeksän ja Milo oli vehnäterrierinartun ja australianpaimenkoirauroksen välissä. Alkuun Milo oli hiukan levoton ja pää pyöri, kun katseli muita koiria. Luoksepäästävyydessä Milosta oli taas niin kivaa, kun tuomari tuli, että se nousi seisomaan. Laitoin Milon takaisin istumaan ja sitten sujuikin paremmin ja palkkasin heti namilla. Kisoissahan koira saa joko istua tai seistä. Minä haluan, että Milo istuu rauhassa paikallaan. Eli lisää treeniä vaan.

Paikallamakuu pitkästä aikaa ilman takapalkkaa ja tosi hienosti :) Miloa ei haitannut, vaikka toisella puolella oleva uroskoira nousi istumaan ja vinkui. Kahden minuutin jälkeen palattiin koirien sivulle ja palkkasin Milon lelulla maahan. Jee, ehkä tuo paikallamakuu rupeaa vihdoin sujumaan.

Aloluokan hyppyä treenattiin seuraavaksi ja ihan hyvin meni. Tein välillä niin, että palkkasin esteen yli, heti kun seisoi ja välillä sitten kokonaisena liikkeenä.

Luoksetulo oli hyvä, kerran Milo varasti ja sen jälkeen tehtiinkin sitten pari niitä, että palasinkin koiran vierelle palkkaamaan.

Seuraaminen oli tällä kertaa liian tiivistä ja peräpää (siis koiran) pyrki kokoajan leviämään oikealle. Tein erilaisia käännöksiä, jotka vähän auttoivat. Jotenkin ei vaan tuo seuraaminen sujunut, kuten yleensä. Voihan höh!

Liikkeestä seisominen rupesi sujumaan tosi hyvin ja sitten kun Milo sen oppi, niin ei osannutkaan mennä enään yhdestä käskystä maahan, vaan jäi seisomaan...huoh! Vihdoin viimein sitten sain onnistuneen maahan menon (hurjan hyvä palkka) ja onnistuneen seisomisen perään (ja taas hyvä palkka). Täytyy nyt vaan ennen kisoja tahkota noita kahta liikettä.

Vähän treenattiin myös RallyTokoa. Jätin vuorotellen Miloa maahan ja istumaan ja sitten kiersin ympäri. Tehtiin myös paria käännöstä sekä pujottelua tötteröiden ympäri. Milolla kyllä on vauhtia niin hurjasti ja häntä heiluu, että saa olla tosi tarkkana ettei tötteröt kaadu. Tehtiin myös eteen istumaan tulemisia ja siitä peruuttaen ensin yksi, kaks ja lopuksi kolme askelta ja koiran pitää aina pysähdyttäessä istua siihen eteen. Tämä meni Milolta ihan hienosti :) Samaa hommaa myös eteenpäin.

Lopuksi vielä koko maneesin pitunen eteenmeno...Milon suosikkijuttu :))

RallyTokon kisakirje tuli eilen ja mölli-alokasluokassa on peräti 15 koirakkoa. Frodon kanssa ollaan heti numerolla 2 ja Milon kanssa numerolla 14. Valkkareita on tässä mölliluokassa peräti 4, hieno määrä :) Frodo taitaa olla ensimmäinen karjis näissä kisoissa tähän mennessä. Jospa saisin viikonloppuna aikaiseksi oikein treenikimaran, jotta tulis sitä tuntumaa lajiin lisää.