Ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja yrittää treenata tottistakin välillä.

Frodo

Frodon otin ensin ja suunnittelin ottavani jotain voittajaluokan tokoliikkeitä. Frodo oli ihan innoissaan ja pomppi ylös alas.

Kaukokäskyt, laitoin ensin taistelulelun maahan niin että Frodo näki. Sitten otin Frodon sivulle selkä leluun päin noin viiden metrin päähän siitä. Käskin Frodon maahan ja etenin itse noin kuuden metrin päähän. Annoin käskyn "seiso ja käsimerkki" ja Frodo nousi hienosti seisomaan, ilman etenemistä. Palkaksi vapautus lelulle. Taisteltiin hiukan ja sitten toistin jutun. Nyt nousi istumaan ja riiputti toista etutassua ilmassa. Menin Frodon viereen ja pyysin uudelleen maahan ja taas alusta, nyt nousi seisomaan ja vapautin lelulle. Riekku lelun kanssa kyllä ja varasikin sille etujalalle, mutta jotain häikkää siinä on (eli on kipeä, kun ontuikin). Lopetin sitten Frodon kanssa tähän ja vein sen sisälle. Frodo kyllä yritti loikkia ja olisi halunnut jatkaa.

Myöhemmin sisällä, kun Frodo edelleen oli niin innoissaan (eikä ontunut) otin ihan pienet seuraamiset niin että perusasento, kolme askelta, pysähdys ja Frodolle nami kun istui, sitten perusasento, kaksi askelta, pysähdys ja Frodolle nami kun istui. Lopuksi vielä pari kertaa perusasento, yksi askel, pysähdys ja nami kun Frodo istui. Frodo oli erittäin tarkkana ja seurasi tiiviisti, hyvä ;) Nyt täytyy vaan seurata sitä jalkaa, liekö sen nuljauttanut tuolla jääpihalla kun riehui.

Milo

Milo saikin sitten vähän enempi treeniä, kun Frodolla jäi niin lyhkäseksi.

Seuraamista otin ensin. Ensin lähdettiin perusasennosta (auton vierestä, jotta pysyi suorana). Otettiin monta pätkää seuraamista ja kaarreltiin eri suuntiin sekä täyskäännöksiä. Milo meni ihan hyvin. Pari kertaa kun pysähdyin se innoissaan kiersi minut ennen istumista, mutta loppu meni oikein hyvin ja Milo muisti pysähtyä istumaan, heti kun minäkin pysähdyin.

Liikkeestä istumista otettiin seuraavaksi ja se meni mielestäni jo oikein hyvin, lähdettiin vauhdista seuraamiseen ja reilun kymmenen askeleen jälkeen käsky "istu" minä jatkoin suoraan kävelemistä ilman hidastamista tai muita apuja. Kävelin noin kymmenen metrin päähän käännyin ja palasin koiran luo, palkkasin jo heti kun tulin en vielä siirtynyt koiran ohi ja sivulle. Näitä toistin kolmisen kertaan ja joka kerta meni oikein hyvin.

Sitten otettiin paikallamakuu ja käskin Milon maahan, etenin noin 50 askeleen päähän ja jäin seisomaan selkä Miloon päin. Laskin hitaasti viiteenkymmeneen ja sitten käännyin koiraanpäin ja laskin vielä kymmeneen. Palasin koiran ohi ja sitten vasta sivulle, seisoin hetken ja palkkasin namilla maahan. Oikein hyvin Milo pysyi maassa :)

Otettiin myös liikkeestä maahan ja luoksetuloa niin että lähdettiin vauhdista seuraamiseen ja parin kolmen askeleen jälkeen käskin maahan (Milo tarvitsi vielä käsiavun lisäksi) ja itse etenin kahdenkymmenen metrin päähän. Ekalla kerralla varasti ja lähti tulemaan heti kun käännyin. Sanoin että "eiii" ja Milo tajusi heti että pieleen meni. Otettiin uudelleen ja nyt meni nappiin. Milo tuli hienosti suoraan eteen ja istui heti, palkaksi tipahti taskusta ihana narupallo, jolla taisteltiin.

Estehyppyä harjoiteltiin seuraavaksi tokoesteellä. Laitoin Milon istumaan esteen eteen ja menin itse toiselle puolelle huusin että hyppy ja samalla heilutin Milon taistelulelua. Milo hyppäsi oikein hyvin molempiin suuntiin.

Otin myös tasamaanoudon. yhden kerran. Pyysin Milon sivulle ja heitin kapulan melko lähelle. Käskystä Milo lähti noutamaan ja toi kerrankin nätisti suoraan mun eteen (jopa istui heti), ehkä ihan hiukan pureskeli, mutta Miloksi tosi vähän. Käskystä irrotti ja palkaksi taistelut.

Jospa nyt vihdoin saisin aikaseksi treenata Milon kanssa nuo BH -liikkeet kuntoon. Kaupunkiosuutta murehditaan sitten myöhemmin.