Hulinaa eli kiirettä on riittänyt, mutta onneksi on edes tämä yksi ylimääräinen lomapäivä :) Oikein Iloista Vapun aikaa siis kaikille lukijoille!

Maanantaitreenien jälkeen ollaan tosi vähän Hessun kanssa keretty treenaamaan, mutta tiistaina tehtiin kotipihalla ruututreeniä, joka meni yllättävänkin hyvin. Oli pitkästä aikaa punainen nauha ja punaiset tötteröt, näkeeköhän Hessu ne jotenkin paremmin? Tehtiin siis ruutuun juoksua ja jälleen se "yes" kun oikeassa paikassa ja sitten narupallo palkaksi, myös ruudussa maahanmenotreeniä takapalkalla ja pitkällä välimatkalla. Taidettiin tehdä kertaalleen koko liikekin, mikä oli hyvä. 

Sitten tunnariin (hain ihan uudet kapulatkin, joita ei ole moneen kuukauteen käytetty). Ensin kapulat pihdeillä riviin (pidin vielä omaakin ihan minimaalisen vähän aikaa) ja sitten Hessulle "oma" -käsky. Ja yllättäen Hessu juoksi kapuloille ja laski nenän suoraan siihen omalle, otti suuhun ja toi minulle (ei siis mitän kapuloiden tönimisiä, kovakouraista haistelua, epävarmuutta yms.). Oli pakko tehdä vielä uudelleenkin, vaihdoin uuden oman ja järjestelin kapulat uusiksi ja taas sama juttu. Hessu oli kyllä ihan super! 

Tämän jälkeen luoksetulo, joka ihan loistava (ja ilman takapalkkaa). Luoksetulosta suoraan lähetys ruutuun (minne olin jemmannut aikaisemmin narupallon takalinjalle), sinne vapautus ja leikkiä ruudussa. 

Keskiviikkona ei keretty muuta, kuin tekemään seuraamiskaaviota kotipihassa. Hessu kyllä keskittyi hyvin ja peruutuksetkin sujuivat. Minun on muistettava kävellä normaalissa seuraamisessa vähän ripeämmin. 

Eilen kävi Mari taas tekemässä Hessulle kraniosakraalihoidon. Takapäästä löytyi taas jumitusta, mutta Mari sai sen helpotettua ja Marin mukaan oli paljon parempi mitä viimeksi. Etujaloissa ja päässä oli Hessulla myös tuntemuksia ja yritti lähteä kesken käsittelynkin pois. Mari sai onneksi nekin jumit helpottamaan, jolloin Hessukin huokaisi helpotuksesta. Tänään tehdään aamupäivällä pitkä ja rauhallinen remmilenkki, jotta käsittelyn hyödyt kestäisivät pitempään (vaikka Hessu olikin taas tänään aamulla kovin menohaluinen). Aamuruualla teki kyllä hiukan kaukoja. Keittiön pöydän ääressä Mari myös ohimennen avasi Rokki -kissan lannejumituksen (kun Rokki tuli siihen kiehnäämään). Mari sai palkaksi nuolaisuja Rokilta. 

Kaksi viimeisintä ratsastustuntia ollaan oltu ulkokentällä (ihanaa). Opeina on ollut Mia ja Sari. Molemmat kerrat menin Eemelillä ja oli kyllä tosi kivaa. Mian kanssa tehtiin mm. laukassa avo- ja sulkutaivutuksia ja Sarin tunnilla 360 asteen etu- ja takaosakäännöksiä jokainen omalla voltillaan. Eemeliä, kun jumpataan kunnolla käännöksillä, siitä tulee aivan ihanan pehmeä ja sen harjoitusravissa on silloin suorastaa ihana istua :) Tehtiin myös paljon muutakin laukka- ja harjoitusravityöskentelyä. Seuraavaa tuntia odotellessa! Tänään pääsen näkemään siskoni uuden hevosen, kuvista päätellen ihana pakkaus :)