Eilen oli jälleen vuorossa Frodotuksen maneesitokot.

Aloiteltiin merkin treenaamisella. Alkuun vähän tökki, kun Frodo halusi aina istua sinne merkin taakse. Saatiin kyllä sitten lopulta pelittämään ja merkki sujui ihan kivasti.

Luoksetuloa suoraan sekä kerran pysäytyksillä, oli loistavat sekä seisomaa- että maahan pysähdykset Cool Loppuun vielä suora luoksetulo ja lelu palkaksi mun taakse, kun vauhti kovimmillaan.

Ruutua eri suunnista merkille sekä ruutuun. Teknisesti sujui hienosti, mutta vauhtia olisi saanut olla lisää. Kertaalleen liikkeenohjaajan kanssa liike kokonaisuudessaan (hyvin). Merkkiä välillä erikseen ja välillä siitä ruutuun lähetys, jonne seisomaan ja lopuksi vielä niin, että ruutuun lelulle vapautus (jolloin tuli vähän vauhtiakin sinne ruutuun juoksemiseen).

Ohjattua noutoa liikeenohjaajan avustuksella. Ekalla yritti taas suoraan kapuloille, mutta kun otin tarpeeksi pelkkää merkkiä, rupesi sujumaan. Otettiin merkiltä sekä vasemman että oikean kapulan hakua ja ihan hyvin Frodo kyllä katsoo mun käsimerkit. Yhden kerran meinasi hakea keskimmäsien, mutta kun huusin "ei" korjasi hakemaan sen oikean. Tämäkin liike rupeaa teknisesti sujumaan, mutta vauhtia saisi olla lisää. No ehkä hiljaa hyvä tulee...Silmänisku

Liikkeenohjaajan kanssa lopuksi vielä kaksi tunnaria. Ekalla kerralla kapula vain käväisi mun kädessä, joten haju tosi mieto. Frodo lähti hakemaan ja otti sen oikean, mutta laski takaisin maahan ja tarkasti kaikki muut ja otti sitten oikean uudestaan ja toi mulle. Selvästi on vaikeampi kun haju ei ole niin voimakas kuin aikaisemmin treeneissä ja kisoissa. Otettiin vielä liikkeenohjaajan kanssa uudestaan (sama oma kapula) ja nyt sujuikin ihan loistavasti, kun haju oli voimakkaampi. Tähän lopetettiin namit ja lelu ja lelun kanssa Frodo sai riekkua maneesissa, kun siellä ei muita ollut. Heittelin lelua niin pitkälle kun jaksoin ja Frodo juoksi.

Ne ajat kun toimin toisen koirakon liikkeenohjaajana oli Frodo ensin paikallamakuussa ja sitten paikalla istumsiessa. Hyvin pysyi, kuin patsas paikoillaan. Eveliinalle taas kiitos meidän avustamisesta.

Kotona iltaruualla Frodolle kaukokäskytreeniä. Ei ottanut sujuakseen, joten lopulta eteen kunnon este ja sen takana sitten pitkä sarja sujuikin hienosti!!! Palkaksi vapautus ruokakipolle. Nyt vaan pitäisi ottaa itse niskasta kiinni ja treenata nämä kaukot kerralla kuntoon.

Miloa ja Frodoa juoksutettiin vielä iltasella pulkkamäessä. Mäessä menikin pulkalla ja stigalla ihan kamalan lujaa ja Milo jäi auttamatta välillä jälkeen vaikka juoksi niin lujaa kuin ikinä pääsi. Jonkin aikaa laskettiin pitkää mäkeä ja Milo sai hyvää treeniä (olikin kyllä koira puhki tämän mäkeä ylös - alas juoksun jälkeen). Frodo fiksumpana juoksi vaan ihan vähän ja tähysteli kalliolta meidän menoa.

Yritin ilmoittaa meitä Frodon kanssa tokokisoihin, mutta ei mahduttu ja nyt ollaan jonossa. Toivotaan, että johonkin kisaan mahduttaisiin. Tekisi hyvää käydä kokeilemassa sitä EVL:ää ihan itse, niin sitten taas paremmin tietäisi missä mennään.