Taas voisi jonkun sanasen tavoitteista raapustaa. Tulipas kohtalaisen pitkä postaus kuitenkin. 

Hessukin täyttää tänään jo viisi vuotta. Hessun kanssa jatkettiin Tokossa VOI -luokan ykköstuloksen metsästystä tämä vuosi, tosi lähellä oltiin pariinkin kertaan ja saatiin hyviä kakkostuloksia (ja välillä taas pyöreitä nollatuloksia). Tokon SM -kokeet meni penkin alle, mutta saatiin hyvää kokemusta ja oli huippua olla mukana. Juuri ennen sääntöuudistusta vihdoinkin kokonaisuutena onnistunut VOI -koe, mistä ykköstulos ja vielä luokkavoittokin :)

voi.jpg

Piirinmestaruuskisoihin osallistuttiin vielä VOI -luokkaan ja nyt uusilla säännöillä. Arvostelu oli tosi tiukka, voitettiin VOI -luokka kakkostuloksella ja meidän joukkue voitti uudelllamaalla piirinmestaruuskultaa :) Ollaan ehditty jo yhteen EVL -kokeeseenkin osallistua (uusilla säännöillä). Eipä tullut menestystä, mutta saatiin hyvää kokemusta ja tuntumaa uusiin sääntöihin.Tänä vuonna käytiin myös paimentamassa ja loppukerrat olivat oikein onnistuneita (innostus lajiin heräsi uudelleen). Välillä pidettiin pitkä taukokin, kun tuntui, ettei laji sovi Hessulle lainkaan. Huomasin kuitenkin, että eri koirille sopivat eri koulutusmenetelmät myös tässä lajissa. 

pai.jpg

Jatketaan siis ensi vuonna tokon treenaamista ja tietysti tavoitteena olisi EVL:stä ainakin se ensimmäinen ykköstulos. Tavoitteena myös aloittaa Hessun kanssa uusi laji, eli NoseWork. Ollaan jo alkeisiin ilmoittauduttukin heti tammikuun alkuun :) Jos vaan mahdollista, niin paimennuskin kutkuttaa edelleen. Siitä ei meille Hessun kanssa tule mitään kilpailulajia, mutta se on kyllä koukuttavan mielenkiintoista ja haluaisin osata ohjata Hessua samalla tavalla, miten meidän viimeisten treenikertojen opettaja. 

Milo -pappa täytti jo 11 -vuotta. Ilman mitään sairastumisia mentiin tämä vuosi. Milo on aina iloinen ja vauhtiakin riittää, välillä vähän hirvittääkin, kun liukkaalla painaltaa niin lujaa. Milon tavoitteet on pysyä hyvässä kunnossa ja iloisella mielellä :) Ja jos Milolta kysytään, niin paljon herkkuja!

a3.jpg

Tänä vuonna meitä kohtasi myös suuri suru, kun jouduimme yllättäen hyvästelemään koirista parhaimman, eli Frodon. Ikää Frodolla oli jo 14 -vuotta, mutta silti tuntui, että jouduimme sanomaan hyvästit aivan liian aikaisin. Tunnen vieläkin Frodon turkin sormissani, se oli aivan omanlaisensa. Kuvassa Frodo vielä suht. nuorena poikana. 

14.jpg

Kissat voivat hyvin :) Ovat pysyneet terveinä, lääkärissä käytiin ainoastaan rokotuksilla ja Rokki joutui myös hammaskiven poistoon. Ohessa uusi kuva Timbestä ja vanhempi pentukuva Rokista.

Timppa1.jpg

04022007%20013.jpg

Paavali -kilpikonna touhuaa parhaillaa kovalla tohinalla. Luulee ilmeisesti, että on kevät, kun säätkin on niin lämpimät. Yleensä horrostaa tähän vuodenaikaan.

Paavis.jpg

Ratsastuksessakin uskaltauduin yksiin harjoituskoulukisoihin ja toisiin ihan virallisiinkin. Suurena yllätyksenä tuli virallisista kisoista 3. sija :) Josko jo seuraavaan luokkaan uskaltautuisi ensi vuonna? Tosin täytyy löytää sopiva ratsu ja opetella kannusten käyttö, kun ne on pakolliset. Olen tähän asti onnistunut hyvin välttämään kannuksilla ratsastuksen... 

Ulkokuvassa minä ja Arska virallisissa kisoissa Helppo C:1 2000 tulos 120,5 p, 60,25 % ja kolmas sija. Maneesikuvassa minä ja Hessu harjoituskisoissa C-merkin kouluohjelma tulos 98 p, 54,4 %.

Tuliari.jpg

DSC_1239.jpg