Meillä oli Hessun kanssa maanantaina Nina Mannerin tokot pitkästä aikaa. Mentiin taas ajoissa paikalle ja ehdittiin ennen omaa vuoroa tekemään Salsa -bortsun kanssa paikkamakuukin (kuten kännykkäkuvasta näkyy kaksi mustavalkoista pistettä).

pmakuu-normal.jpg

Tehtiin myös hiukan seuraamista, liikkestä istumista ja kaukovaihtoa ennen omaa vuoroa.

Ninan kanssa oli ensimmäisenä vuorossa ruutu (koemaisesti). Käytettiin edellisen koirakon ruutua, eli ei minun hajuja tai hajuvanoja lainkaan. Tehtiin myös eri suunnasta mitä edellinen. Hessu lähti hyvin (pysähtyi kyllä nuuhkaisemaan maata keskivaiheilla) jatkoi sitten itsenäisesti ruutuun ja meni käskystä maahan. Luoksetulossa ei kuullut ekalla seuraa käskyä (tähän minun kiinnitettävä huomiota, että kutsun selkeästi). Heti kun kuuli tuli täysillä ja hyvin. Tämän jälkeen pari kertaa niin, että lähetin Hessun "ruutu"- käskyllä ja kun oli hetken "seiso" -käskyllä seissyt heitti Nina patukan palkaksi. Loppuun vielä niin, että Nina oli vienyt patukan ruutuun valmiiksi ja lähetys suoraan lelulle. Ninan mielestä Hessu osaa nyt  kyllä ruutuun (itse olen ollut vähän epäileväinen), mutta se haaste on siinä, että se malttaa seistä siellä niin kauan kun minä haluan (eli ei mene itsekseen maahan tai liiku esim. eteenpäin). Elikä nyt uskomme Ninaa ja treenaamme tätä seisomista. Muistettava, että annan tosiaankin sen "seiso" käskyn, enkä "seis" käskyä, koska se tarkoittaa eriä. Mutta kaiken kaikkiaan jäi ihan hyvä mieli ruututreenistä.

Toisena liikkeenä tehtiin luoksetuloa. Laitettiin takapalkka, muuten käskytettynä. Seisominen valui, otti useita raviaskelia ennen pysähtymistä, mutta maahan meno tosi hieno. Saatiin tähän uutta ohjetta, eli laitan Hessun paikkamakuuseen ja etenen kunnon matkan päähän, mistä kutsun "tänne" ja heti "seiso" -käskyn perään "vapaa" -käsky. Näitä noin kolme neljästä ja sitten myös suoraan sivulle luoksetuloja (samalla takapalkalla), mutta näissä palkka tuleekin minulta. Tehtiin tätä treeniä ja tuntui toimivan, eli tämä myös nyt treenilistalle.

Tunnari myös koemaisesti ja ihan ok muuten, mutta Hessu laski jo suuhun ottamansa oman vielä hetkeksi maahan ja tarkisti pari kapulaa ja toi kyllä sitten sen oman. Tästä en ole kovin huolissani, täytyy vain muistaa ylläpitää tätä tunnariakin.

Tarkkana myös miten Hessu tulee kehään tekemään tokoa (haahuilua, häiriköintiä ja possuilua ei enää sallita, Hessun täytyy jo tässä vaiheessa osata!). Eli nämä mukaan treenaukseen vaikka ennen jokaista liikettä.