Ollaan treenattu ihan ahkersti, mutta päivitykset on jääneet. Tähän alkuun pari kuvaa. Ensimmäisessä Frodo ja sen mielestä ihanimmat asiat: kongo sekä vesilätäkkö ;)

Milo ja Hessu seuraavassa kuvassa. Mun piti ottaa oikein vauhdikas kuva, kun ne juoksivat aivan täysillä ympäri kalliota. No enhän mä pysynyt kameran kanssa perässä ja sain kuvan, vasta kun ne pysähty hetkeksi (ja siitäkin jäi osa Milon häntää pois...). Milolla on muuten kunto kasvanut huimasti Hessun tultua taloon, se juoksuttaa sekä Milon että itsensä päivittäin aivan läkähdyksiin.

Sitten treenejä. Aloitetaan eilisestä, koska ne vielä muistan :) Treenit siis Veikkolan kaarihalleilla. Meillä olikin ihan luxus treenit, sillä meitä oli vain kaksi koko toisella kentällä. Alkuun taas remmilenkki läheisellä tiellä. Aikaa jäi hiukan lenkin jälkeen ja laitoin Milon autoon, mutta tehtiin Hessun kanssa parkkiksella paikkamakuu (hienosti) sekä luoksetulo suoraan sivulle (hienosti). Loppuun vielä sellainen, että jätin Hessun, kuten luoksetuloa tehtäessä, mutta palasinkin sen vierelle ja palkkasin siihen.

Milo sai sitten aloittaa hallitreenit ja Hessu jäi autoon odottelemaan. Alkuun Milon kanssa hyppynouto puukapulalla. Mittasin, että korkeus oli Milon säkä (ehkä hiukan yli). Aivan loistavat molemmilla kerroilla :) Tähän perään tasamaa metallinouto. Ensimmäisellä kerralla luovutus mukana ja toisella kerralla, kun oli tulossa kapulan kanssa heitin narupallon mun taakse palkaksi. Hyvin nämäkin ja tuolla taaksepalkkauksella Milo on oppinut puremaan tiukasti kiinni myös metallikapulaan :)

Noutojen jälkeen luoksetuloa. Ihan ensimmäisellä kerralla jätin takapalkan ja vain seisominen ja sitten vapautus takapalkalle. Sitten liike kokonaisuudessaan. Kaksi askelta pitkäksi meni seisominen (ihan ok kuitenkin). Maahan hienosti ja mun edessä sitten palkkaus. Vikalla kerralla lelu oli mun takana. Jäi hyvin seisomaan sekä myös meni maahan ja maasta vapautus suoraan lelulle. Eiköhän tästäkin vielä hyvä tule. Yllättävää, että maahan meno on niin helppo (oli myös Frodolla aikoinaan), mutta tuo seisominen, mitä on treenattu jo koko avo -luokkakin, vaatii todella paljon ylläpitoa ja treeniä.

Tämän jälkeen ruututreeniä. Kisamittainen ruutu. Ensin kentän toisesta päästä lähetys suoraan ruudussa olevalle lelulle, hyvin. Sitten jätin Milon istumaan puoleenväliin kenttää ja kävin kerran taputtamassa ruudun keskikohtaa. Sitten palasin Milon luo ja lähetys ruutuun, käsky "seiso" ja kävin palkkaamassa kun seisoi ruudun keskellä. Näitä pari ja myös niin, että kun seisoi ruudussa käskin "maahan" ja kävin palkkaamassa sinne. Onnistuivat todella hyvin ja myös niin, että en käynyt taputtamassa ruudun keskikohtaa. Pari kertaa, kun lähetin todella pitkältä pysähtyi Milo puoleenväliin, mutta uudella "ruutu" -käskyllä meni ruutuun. Lopuksi vielä ruutuun suoraan lelulle juoksuja. Oi että olen tyytyväinen, josko Milo nyt osaisi jo hahmottaa ruudun :)

Sitten tehtiin paikkamakuu, eli jätettiin Milo ja Peppi makoilemaan vierekkäin ja mentiin molemmat piiloon. Kumpikaan meistä ohjaajista ei nähnyt mitään, mutta siellä ne kökötti samoilla kohdilla, kun palattiin. Milo oli kyllä kääntynyt lonkalle.

Kaukoja tein myös Milon kanssa ja ne ihan ok. Edistystä on huimasti, kun niitä väännetään joka ruokailun yhteydessä. Milo on niin nopea, että istu ja seiso saattaa sillä mennä sekaisin, jos en sano käskyä just samaan aikaan, kun näytän käsimerkin. Jos alan yhtään aikaisemmin liikauttamaan kättä, niin se istuu (niitä kun niin paljon avoa varten treenattiin). Mutta oikein kauniit seisomiset ;) Eikä tehty pitkää sarjaa.

Tunnaria vain sen verran, että Milo sai hakea hallin reunaan tavaroiden sekaan piilotetun "oman". Hienosti Milo etsi nenällä ja toi tosiaan sen oman, vaikka hallin reunassa olisi ollut puinen ja metallinen noutokapulakin :) Tätä liikettä pitää nyt miettiä, että saadaan sujumaan. Pitää varmaan palata blogissa taaksepäin ja katsoa miten me Frodon kanssa se opeteltiin...

Ihan loppuun Milolle koko kentän (poikittain) eteenmeno suoraan lelulle.

Sitten tuli Hebe :) Hessu taisi sanoa vain kerran hau-hau, kun tultiin halliin. Sekin sellaista innostusta, eikä muille haukkumista. Toisella kenttäpuoliskolla oli paljon häiriöitä ja haukkuvia koiria, vinkuleluja, käskyjä ym. mutta Hessu oli todella hyvin kuulolla. Tämä oli eka kerta, kun Hessu oli koko puolen tunnin treenin irti. Kertaakaan ei lähtenyt omille teilleen, eikä esim. Peppi -koiran luokse. Kerran, kun Peppiä kutsuttiin "tänne" komennolla otti Hessu sinne pari askelta, mutta huomasi sitten, että ei se ollutkaan sille...:)

Aloitettiin puisen noutokapulan luovutuksilla. Otin tuolin kentälle ja istuin sen reunalle, Hessu luovutti hienosti. Pari näitä ja pari kertaa annoin kapulan Hessun suuhun ja vaan pidettiin. Tämän jälkeen pitämisiä myös metallikapulalla. Oikein hyvin, hyvä Hessu :)

Sitten taidettiin tehdä pari perusasentoa, joista paria askelta seuraamista. Olin tarkkana, että kontakti pysyy kokoajan. Päästiin jopa kolme aseklta eteen, käännös vasemmalle ja kaksi askelta ja palkka (kontakti pysyi hienosti). Minun pitää vain kävellä hiukan nopeammin, sillä Hessu yrittää heti istua jos hidastan.

Sitten mentiin hyppäämään. Este oli lähes metrisenä ja menin Hessun kanssa sitä säätämään, niin sehän pomppas ilman mitään vauhtia esteen yli ja takaisin (oho). Käskin sitten Hessun istumaan, että sain esteen pienemmäksi (laitoin alle Hessun säkäkorkeuden). Tehtiin alo -hyppyjä ja Hessu osaa jo hienosti hypätä ilman mitään apuja käskystä ja jaa käskystä seisomaan toiselle puolelle. Tein eilen niin, että astuin esteen yli Hessun vierelle ja palkkasin sinne ja siellä vapautus. Ensi kerralla lähden jo kiertämään estettä. Lopuksi vielä vauhtihyppyjä, kun Hessu niin tykkää estehypystä.

Paikkamakuuta Pepin kanssa (tai Peppi taisi tehdä istumista). Hessulla kaksi namia edessä. Hessu pysyi aivan LOISTAVASTI ja kestää hyvin että palaan kolme metriä sen taakse ja sieltä sivulle. Kerran otin perusasentoon asti, mutta muuten vapautin suoraan makaamasta. Peppikin sai jonkun hepulin kesken Hessun makuun ja juoksi täysillä ihan Hessun ja myös sen namien vierestä, mutta Hessu pysyi kuin liima paikoillaan (jee). Nyt kun saisin vain häivytettyä namit (namialusta siis jo häivytetty, joskin ruokakupilla treenataan edelleen kotona).

Liikkeestä seisomista treenattiin myös, niin että käännyin Hessun eteen. Tehtiin myös niin, että heitin "harhanamin"  ja kun oli tulossa takaisin käsimerkki ja "seiso", jolloin jää hienosti ja nopeasti seisomaan. Mitenkähän tuon saisi siirrettyä siihen sivulle....hmmm.

Luoksetuloja niin, että Laura varmisti pitämällä Hessusta kiinni, kun jätin istumaan. Pitkältä matkalta Hessu tuli ensin haistamaan mun oikeaa kättä ja tajusi vasta sitten siirtyä perusasentoon (kun ollaan pitkältä matkalta otettu vain vauhtiluoksetuloja). Kuudesta metristä osaa tulla hienosti suoraan sivulle. Tehtiin lyhemmältä siis suoraan sivulle ja loppuun vielä sellainen vauhtiluoksetulo ja Heben kanssa narupalloleikkiä ja riekkumista. Hessu saikin leikkiä loppuajan, kun keräsin tötteröt ja esteet pois.

Mutta oli siis aivan upeat treenit ja molemmat koirat olivat innokkaan letkeitä treenattavia, tällaisia treenejä lisää :)

Niin me ollaan tässä päivitysten välissä oltu myös toisissa hallitreeneissä ja maanantain ohjatuissa tokoissa oli Hessu ja sitten ollaan treenailtu varsinkin Milon kanssa myös kotipihalla. En kyllä nyt jaksa muistaa tarkemmin muuta, kun että vaihdettiin siis Hessun "tänne" käsky sellaiseksi, että se tulee suoraan sivulle. Osaa sen jo ja takapäätään osaa käyttää tosi taipuisasti :) Hessun kanssa olen myös tehnyt kahdestaan remmilenkkejä ja sitten Hessun ja Frodon kanssa kaupunkilenkkejä lasten treenien ajan. Täytyy näitä maalaiskoiria viedä välillä ihmisten ilmoille.

Ratsastamassa olen myös käynyt ja huomenna olisi seuraava ratsitunti.