Taas on treenejä kirjaamatta. Laitetaankin tähän alkuun Milon eiliset treenit. Olin kyllä jälleen aivan ihmeissäni, kun Milo ei haukahtanut kertaakaan, ei autossa eikä kentällä. Kun tultiin parkkipaikalle, katseli Milo ihan tyynenä auton vieressä olevia toisia koiria. Tein vielä sellaisen testin että menin rapsuttamaan pihalle toista koiraa, ennen Milon ulos ottamista. Milo se vaan katseli rauhassa :)

Treenit aloitettiin sitten "tuomarille" ilmoittautumalla parittain. Meidän parina oli riiseniuros. Hyvin meni sekä niin päin, että me yksitellen otimme pari askelta tuomarin luo että myös niin päin, että tuomari tuli vuorotellen kummankin luo. Koirat olivat kyllä hihnassa. Sitten laitoin Milon paikallamakuuseen, kun toinen koirakko teki seuraamista ja pari muuta koirakkoa teki myös omia juttuja ympärillä. Vaihdettiin vielä niin, että me tehtiin Milon kanssa seuraamista, kun pari oli paikallamakuussa.

Sitten laitettiin kaikki koirat vierekkäin paikallamakuuseen ja tehtiin kaikkea häiriötä kuten esim. mentiin kyykkyyn, hypittiin ja kierrettiin koiria. Hyvin meni tämäkin.

Sitten mentiin kentän toiseen päähän ja vuorotellen luoksetulo, jätettiin koirat maahan ja edettiin n. 30 metrin päähän ja palattiin koiran ohi ja vasta sitten sivulle. Sitten otin Milon kanssa liikkeestä istumisen ja seisomisen. Molemmat oli ok.

Kentällä kulki muitakin koirakoita, mönkijä, ihmisiä ym. eli todella hyvää häiriötä, mutta Milo oli ihan ok. Yhtä isoa vierasta koiraa se katseli kyllä pitkään, mutta ei päästänyt äänen pihaustakaan ja jatkoi heti hommia kun pyysin.

Ihan lopuksi otin Milolle eteenmenon lelulle, jonka se sai sitten viedä autolle. Oli kyllä hienoa taas treenata, kun se ei vedä eikä räyhää. Seuraavat treenit jälleen samassa paikassa, saas nähdä miten sitten käy, kun vaihdetaan treenipaikkaa. Täytyisi myös päästä treenaamaan kaupunkiosuutta.

Frodolla oli jälleen tuplatreenit sunnuntaina. Aloitettiin maneesin tokoilla. Otin alkuun lämmittelyksi vähän tasamaanoutoja sekä puu- että metallikapulalla. Ihan ok. Ruutuun juoksuja, jotka ihan ok. Aluksi pyrki kovasti ruudun oikeaan reunaan, mutta saatiin parannettua. Kaukoja otettiin myös pitkältä ja ne ok. Tunnaria tehtiin nyt niin, että kapuloiden välit olivat "normaalit". Frodolle kaksi kertaa ja ihan ok :) Ensi kerralla täytyy taas kiusata niillä pitkillä väleillä. Paikallamakuu tehtiin täydellä ajalla 4 minuuttia eikä mitään ongelmaa. Liikkeestä istuminen onnistui vasta kolmannella, kun Frodo jäi aina vaan seisomaan. Siinä taisikin suunnilleen olla meidän treenit. Sitten lähdettiin hakuilemaan.

Oltiin todella hankalassa maastossa. Frodolla kiintorulla kaulassa, mutta suorapalkkaukot. Ensimmäinen lähetys vasemmalle ja kodasta löytyi ukko helposti, sitten upea ylilähetys ja oikealta hankalan kallion takaa löytyi seuraava ukko. Sitten lähetys vasemmalle ja jälleen ukko löytyi helposti. Sitten lähetys oikealle ja tämän ukon löytyminen olikin todella vaikeaa. Frodo oli mennyt pari kertaa ihan ukon vierestä, mutta ei vaan saanut hajua. Lopulta ukko löytyi niin, että Frodo löysi ukon kun oli palaamassa takalinjalta. Vasen takakulman ukko taas hienosti ja viimeinen oikean puolen takakulmaukko vaikea. Frodo teki kauniin piston ja meni varmaan puolen metrin päästä ukosta, mutta ei saanut hajua. Lopulta laitoin sen suoraan takalinjaa ja löysi ukon. Jaksoi vielä taistella ukon kanssa, mutta kyllä oli Frodo väsynyt.

Seuraavaksi Frodolle palauttava treeni ja vain kaksi ukkoa. Vaikka Frodo oli treeneissä väsynyt ja teki paljon pistoja se ei edes yrittänyt tehdä valeita :)) Eiköhän se valeiden teko ole kohta saatu siedätettyä pois (toivottavasti).

Ilmoitin Frodon harjoitustottiskisaan avoluokkaan.