Ensimmäistä kertaa oli hakutreeneissä lunta ihan kunnolla (välillä joutui jo ihan oikeesti kahlaamaan lumessa). Elikä suhteellisen raskas keli, ei tuullut laisinkaan. Frodolla oli neljä ukkoa valmiina ja kaikilla irtorullailmaisu.

Ensimmäinen ukko vasemmalla noin 40 metriä etukulmasta viidessäkympissä kuusen alla. Frodo lähti hyvin ja teki hyvän laatikon löysi ukon ja toi irtorulllan muuten hienosti, mutta pudotti mun kengän viereen. Pyysin nostamaan ja nosti hyvin. Sitten näyttöliina kiinni ja Frodo näytölle (en juossut itse). Ukko palkkasi makkaroilla. Toi rulla hienosti eteenpäin keskilinjaa  ja lähti nöytöllekin lyhintä reittiä :)

Toinen ukko vastaavasti, mutta oikealla ja naamioverkon alla. Frodo lähti taas hyvin ja teki upean laatikon. Toi rullankin tosi hienosti lyhintä reittiä jyrkkää kallionrinnettä keskilinjalle. Kun Frodo oli parin metrin päässä vahvistin rullan pitämistä sanomalla "Hyvä, pitää, pitää..." niin kauan että Frodo istui mun edessä rulla suussa. Sitten olin hetken hiljaa ja otin rullan "irti" käskyllä. Tämän jälkeen Frodo aina automaattisesti kiertää mun vasemmalle sivulle ja on kätevästi valmiina lähtöön, heti kun saan liinan kiinni. Lähti näytölle myös reippaasti ja vei suorinta (kallionjyrkännettä) ukolle. Roikuin nyt ukolle asti näyttöliinassa.

Kolmas ukko vasemmalla takakulmassa. Ensimmäisellä Frodo lähti hitaasti ja aloitti lumen syömisen. Kielsin ja lähetin uudelleen. Nyt teki ihan hyvän tyhjän, mutta hiukan liian matalan. Palkkasin makkaran palalla tyhjästä ja lähetin hiukan eri kohdasta. Nyt lähti hienosti ja upposi tarpeeksi syvälle, jotta sai hajun ja löysi maalimiehen. Toi taas rullan hienosti eteen keskilinjalla. Avustin jälleen parin metrin päästä rullan pitämistä "Hyvä, pitää, pitää...". Hyvin pysyi taaskin rulla suussa ja jälleen istutin Frodoa hetken rulla suussa edessäni ennen lupaa irrottaa. Nyt päästin taas Frodon näytölle ilman että roikuin itse narussa.

Neljäs ja viimeinen ukko oikealla takakulmassa. Frodo oli jo aika puhki ja ensimmäisestä lähetyksestä menikin syömään lunta. Kielsin taas ja lähetin uudelleen. Taas sama juttu, kielsin jälleen ja etenin koiran luo ja lähetin vauhdista (ilman sivulle tuloa). Nyt lähti hyvin ja teki mallikkaan (mutta hiukan liian matalan) tyhjän. Tästä tyhjästä kuitenkin makkara palkaksi ja uusi lähetys. Nyt lähti tosi hyvin uppoamaan ja löysi kallion takana kalliokolossa olevan ukon ja toi jälleen rullan hienosti eteenpäin. Tälläkin ukolla avustin rullanpitoa ja rulla pysyi hyvin suussa, kunnes sai luvan irrottaa (tuli jo niin varmasti sen rullan kanssa, että taisi vihdoinkin tajuta että se rulla tuodaan aina mulle asti :). Juoksin näytölle vain pari askelta ja päästin Fodon juoksemaan lopun vapaasti. Palkkana taistelut ja Frodo taistelikin ihan innoissaan autoille asti :)

Oikein hyvä treeni jälleen. Frodolla ei siis ole viime kisojen jälkeen ollut kiintorullaa kaulassa, joten se ei ole päässyt tekemään valeita missään vaiheessa. Nyt Frodo on selvästi siinä vaiheessa, että se ukolle mennessään ei tiedä onko suorapalkka vai ilmasu. Tänään oli pitkästä aikaa kaikilla (ja vielä neljällä) ukolla ilmasut mukana. Seuraavaksi varmaankin taas kaikki suorapalkkaukkoja. Olen myös huomannut, että kun olen ottanut ilmasut mukaan on Frodo oppinut etenemään tuodessaan rullan (ennen tuli usein omia jälkiään). Tätä varmasti parantanut se, kun ollaan otettu sille kuutta suorapalkkaukkoa ja jokaiselta olen aina kutsunut sitä oikein reilusti eteenpäin ja ilmeisesti oppi on mennyt perille.

Kävin äsken juoksuttamassa Frodoa ja Miloa metsässä eikä kyllä ollut Frodo enään yhtään väsynyt :) Ihana auringonpaiste!!