Milon kanssa aloitettiin. Ihan alkuun otettiin suoraan sivulle perusasentoja niin että seisoin pari metriä koiran edestä ja siitä käsky sivu. Aluksi Milo hösäs ja häsäs, mutta lopulta sivulletulot olivat jo ihan kelpoja ;) Otin sitten Milon kanssa seuraamista Frodon ruutumerkkien ympäri ja pujotellen. Välillä pysähdyttiin kuten henkilörhmässä. Milosta tulikin heti "notkeempi" näiden käännösten jälkeen. Seuraavaksi tehtiin liikkeestä istuminen, liikkeestä maahanmeno ja liikkeestä seisominen. Nämä kaikki aivan loistavasti :)) jokaisen liikkeen jälkeen etenin noin 30 askelta ja palasin noin 5 askelta koiran taakse, siitä sivulle ja suoraan palkka (ilman perusasentoa). Ihan lopuksi jätin Milon paikallamakuuseen ja menin piiloon. Näin piilosta kätevästi Milon etujalkojen varpaat (eli näin jos liikkuu tai nousee). Laskin piilossa hitaasti sataan, palasin koiran eteen, siitä taakse ja sivulle. Palkka maahan ja vapautus. Hyvä oli Milon treeni.

Frodon kanssa aloitin ruudulla (joka oli puoliksi nurmikolla ja puoliksi hiekalla). Frodo meni joka kerta hienosti ruutuun, mutta jostain syystä jäi aina vähän liikaa oikealle (hiekan) puolelle. Lopulta sain menemään ihan keskelle. Tein sellaisia ruutuun lähetyksiä pitkältä että kävelin namilla palkkaamaan, kun seisoi ruudussa, sitten sellaisia missä palkka vietiin yhdessä valmiiksi ruudun takareunalle ja lopuksi niitä Frodosta parhaita, eli suhteellisen lähellä ruutua ja lähetys ruutuun ja kun Frodo oikeassa kohdassa sanon hyvä ja lelu lentää Frodon taakse. Nämä viimeiset onnistuivatkin hyvin.

Sitten tunnaria, ekalla toi väärän ja kielsin reilusti. Laitoin sitten kapulat uudelleen ja koko liike alusta uudelleen. Nyt meni aivan loistavan hyvin :) Frodo piti kapulaa hienosti mun edessä purematta ja irrotti hyvin käskystä. Palkaksi ensin nakkia ja lopuksi vielä lelu.

Sitten me hinkattiinkin taas niitä kaukokäskyjä ja varsinkin sitä seiso - istu (uh,huh). Olin suhteellisen lähellä ja tehtiin pieniä sarjoja. Aina kun vaihto meni oikein sanoin "hyvä" ja kun vaikea vaihto meni oikein lensi "hyvän" lisäksi nami Frodon taaksen ja välillä vapautus lelulle. Kun Frodo edisti sanoin "ei" ja palasin sen luokse ja otettiin alusta. Näissä on kyllä paljon vääntämistä. Lopulta sain todella hyvän sarjan maahan - istu - seiso - istu ja siitä vapautus lelulle ja leikkiä palkaksi. Täytyy nyt treenata sitä seiso - istu, kuten se meidän uusi opettaja sillon viimeksi (ennen Frodon sairastumista) neuvoi.

Lopuksi lähdin Frodon ja Milon kanssa metsään. Minä keräsin pipollisen suppilovahveroita ja koirat rallittivat aivan täysillä...välillä näytti, että Milon takajalat ohittavat sen etujalat...heh, heh!