Eilen aamutuimaan oltiin Hessun ensimmäisissä hakutreeneissä PahaRemmin mukana Helkutinkorvessa. Oli pitkät treenit, 4 tuntia ja satoikin kovasti paitsi parin viimeisen koiran aikana. Tuullut ei kyllä juuri yhtään. 

 Hessu oli viimeisenä vuorossa. Kun tultiin radalle päästin Hessun irti ja se bongasikin sadeviitan sisällä kykkivän maalimiehen aivan polun tuntumasta. Anita -maalimieheltä sai namia ja kehuja. Koska kaadettujen puiden vuoksi oli havunoksia PALJON, oli kolme seuraavaa maalimiesti piilotettu pressuihin ja havunoksiin niin hyvin, että minä en nähnyt ketään, vaikka seisoin lähes päällä ;) No Hessulla meni ensimmäisen maalimiehen kanssa aikaa, kun se ei tietysti vielä ymmärtänyt mistä on kyse, se sai maalimiehestä jo kerran hajunkin, mutta lähti sitten taas hiukan pitemmälle. Toisella kerralla se päättäväisesti mönki hajun perässä havunoksien sekaan ja sieltä löytyikin "ukko" ja RUOKAA!! Voi että voi pienen pentusen häntä vispata lujasti.

Sitten jatkettiin kävelyä eteenpäin metsässä ja Hessu edelleen vapaana, seuraava maalimies oli yhtä hyvin piilotettu ja sen Hessu löysikin puolet nopeammin ja heti kun sai hajun suorastaan tunkeutui havujen sekaan :)

Taas jatkettiin matkaa ja kolmas maalimies edelleen yhtä hyvin piilossa. Nyt Hessu meni jo selvästi nenä "ilmassa" ottaen vainua. Ja voi että kuinka innoissaan oli, kun sai hajun. Maalimies löytyi havujen ja pressun alta. Ja Hessu sai taas ruokaa syödäkseen...;)  Kun käveltiin autolle oli Hessu edelleen nenä ilmassa, josko niitä olis ollut vielä lisääkin... Tähän olikin hyvä lopettaa ensimmäiset treenit.

Hessu on kyllä erittäin rohkea pentu, yhtään sitä ei pelottanut vaikka maasta nousi ihmisiä havujen ja pressujen alta, oli vain tosi innoissaan (maalimiehinä oli sekä naisia että miehiä). Hyvin meni myös autossa oman vuoron odottelu, kertaalleen kävin sen pissattamassa ennen omaa vuoroa ja muuten söi autossa tyytyväisenä siankorvaa ja nukkui.

Lopuksi kun purettiin treenejä sai Hessu juosta ja leikkiä Scifi aussin ja toisen koiran (jonka nimeä en muista) kanssa. Hessu on kyllä reipas poika ja kovin itsenäinen, se lähti välillä painelemaan pitkin peltoja yksikseen. Varma olen, että Hessun kanssa täytyy kyllä "korvatreenejä" pitää, sillä se mennä huitelee itsekseen eikä ole edes kuulevinaan mun kutsua, ellei huvita...niin ja se on vasta nyt 4 kk :)