Tänään olin Milon ja Frodon kanssa aamusella pitkällä metsälenkillä. Nähtiin ensin viiden peuran lauma ja sitten metsätietä meidän edellä loikki yksinäinen peura.

Rokki kissan kanssa mentiin myös pitkä lenkki tänään, Rokki käveli ihan innoissaan ja kiipeili aina välillä puihin. Lenkin jälkeen maistuikin kissalle pitkät päiväunet..

Kun vein toisen lapsista harrastuksiin, otin Milon mukaan ja käveltiin hallilta meidän tokotreenikentälle, jonka parkkipaikalla tehtiin ensin BH -kuvio kokonaisuudessaan (paitsi henkilöryhmä). Sitten treenattiin liikkeestä istumista ja lopuksi ihan mahtavan hyvä luoksetulo :) Milo teki kyllä innoissaan ja voi kuinka sen kanssa onkaan helppo tehdä vieraassakin paikassa, kun ei yhtään häiriötä lähellä. Tämän jälkeen käveltiin vielä taajamaan ja treenattiin vähän kaupunkiosuutta. Otin aina ennen teiden ylitystä sivulle ja katsekontaktin ja ylitettiin tiet kontaktissa. Valitettavasti ei yhtään koiraa tullut meidän kaupunkitreeneissä vastaan, vaikka jonkun matkan päässä niitä näkyi, mutta ei Milo niistä välittänyt. Sitten mentiin vieraalle hiekkakentälle ja jätin Milon paikallamakuuseen ja etenin reilun 30 askeleen päähän. Hyvin pysyin ja palasin koiran ohi ja palkkasin perusasentoon. Tulipahan ainakin vähän treenailtua muita juttuja ja lenkkeiltyä, kun häiriöt jäi niin vähäsiksi.

Frodon kanssa pihalla ruutua ja tunnaria. Ruutu meni oikein hyvin (ruutu oli vinossa kohdassa, yksi kulmista kalliolla ja keskellä painauma. Lähetin Frodon ruutuun ja käskin seisomaan, sitten käskyllä maahan ja kävelin palkkaamaan ruutuun (oikein hyvä). Lopuksi vielä suoria lähetyksiä ruutuun ja palkka takareunalla. Tunnaritkin meni yllättäen molemmat hyvin. Tein niin, että kävin laittamassa kapulat ja sitten palasin Frodon viereen (Frodo istui 10 metrin päässä odottamassa). Käännyin siinä vieressä hetkeksi toisinpäin (kuten sitten kisassakin) ja vasta sitten oikein päin ja käsky. Pitää tuota kääntyilyäkin harjoitella, tai muuten Frodo saattaa seurata mukana (sen on kuitenkin hyvä nähdä kun kapuloita laitetaan, ni tietää sitten mikä liike tämä olikaan...).

Tänään nähtiin myös sellainen "sääihme" että takapihalla paistoi aurinko ja oli vietävän kuuma (leikkasin nurmikkoa) ja samaan aikaan etupihalla satoi vettä ihan kaatamalla. Oli kyllä aika hassua. Piti ihan odotella, että sade lakkaa etupihalla, että viitsi lähteä takapihalta ;)