Maanantaina oltiin Hessun kanssa jälleen Niinan tokoissa Veikkolan koulun kentällä. Oltiin ajoissa ennen omaa vuoroa paikalla ja laitoin Hessun pariin kertaan kentän vierelle paikkamakuuseen edellisen koiran treenatessa. Olin vain hetken piilossa ja muuten liikuskelin ympäriinsä, hyvin pysyi :)

Aluksi olin valinnut irti koemaisesti kehään tulon ja liikkuroituna VOI -seuraamisen. Kun päästin Heben irti se kirmasi moikkaamaan Niinaa, mutta tuli käskystä takaisin. Seuraamisessa lähtöpaikalle. Seuraaminen meni yllättäen aika mukavasti. Juoksun loppupuolella tuli Hebellä pientä edistämistä (piti kuitenkin katsekontaktin koko seuraamisen ajan). Minä sitten mokasin esim. käännös oikeaan ja seis (ei siinä saa ottaa enää yhtään askelia...). Harjottelin myös ilman koiraa niitä sivuaskelia ym. Sivuaskeleita pitää minun tehdä nopeammin, jotta Hessu ei ehdi istahtaa välillä. Jos astun toisen jalan yli myös oikealle siirryttäessä, pystyn menemään reippaammin. Eli lisää vain harjoitusta sekä koiran kanssa että ilman.

Seuraavaksi katsottiin  kaukojen maasta - seiso - maahan, ovat nyt niin hyvällä mallilla, että voin ottaa käskysanan mukaan. Seiso - istu - seiso käytiin myös uudelleen läpi. Istu -seiso ihan ok (takajalat pysyy paikallaan) ja siihen seiso - istu harjoiteltiin taas sitä kahden namin mallia. Lopulta sain sen onnistumaan, täytyy nyt tehdä useasti kotona.

Lopuksi vielä ruutua. Täytyy vaatia Hessu menemään sinne ruudun takaosaan ja vähitellen odottaa hetki, ennen palkkaamista (eli joutuu seisomaan siellä hetken paikallaan). Meni hyvällä laukalla pitkältä suoraan lelulle sekä myös läheltä, kun käytiin näyttämässä paikkaa. Tämä liike pitäisi saada ennen seuraavaa Niinan koulutusta valmiimmaksi. Eli Hessun pitää mennä reippaasti jo valmiiksi kentälle tehtyyn ruutuun (myös vieraan tekemään). Pitää treenata myös erikseen niitä ruudusta seuraamaan tuloja.

Hessu oli hyvässä treenivireessä koko puoli tuntia. Ei kertaakaan haukkunut eikä välittänyt mitään muista koirista, vaikka vieraita koiriakin jolkotteli lähellä irti. Teki kuitenkin todella reippaasti ja innoissaan ja käskystä odotti maassa makaamassa, kun keskusteltiin liikkeiden välillä.

Vähän on jotenkin oma treenimotivaatio edelleen hukassa...ehkä se tästä.